Yayınlanma tarihi: Mar 10, 2023

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Derya Atamer'in Raporunu yayınladı.

           

 

          Sayın Derya Atamer 21 Mart 2022 tarihinde Dairemize yaptığı başvuruda Alsancak Belediyesi Başkanlığına ikametgahı olan Şehit Türker Sokak Reyna Plaza Apartmanında yaşanan rahatsızlıklarının giderilmesi konulu 9 Aralık 2021 ve 17 Şubat 2022 tarihinde yapılmış olan dilekçelerine bir cevap almadığını iddia ederek konunun Dairemiz tarafından soruşturulmasını talep etmiştir.  

            Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve rapor hazırlanmıştır.

            Sayın Derya Atamer 21 Mart 2022 tarihinde Dairemize yaptığı başvuruda Şehit Türker Sokak Reyna Plaza Aparmanı numara 5 Alsancak Girne adresinde ikamet ettiğini, Alsancak Belediye Başkanlığına Reyna Plaza Apartmanında yaşamış olduğu rahatsızlıkları konu ettiği  9 Aralık 2021 ve 17 Şubat 2022 tarihli dilekçelerine bir cevap alamadığı iddiasının soruşturulması maksadıyla Alsancak Belediyesi Başkanlığından konuyla ilgili gerekli bilgiler talep edilmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Oca 24, 2023

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Şenay Akkuş'un raporunu yayınladı.

 

Sayın Şenay Akkuş,  Lefke, Ömerli’de kain  26 ve 28 numaralı (eski parsel numarası 143 ve 144) parsellerin sahibi olduğunu,  arazilerine ve köy mezarlığına ulaşmak için Sayın İsmet Uyar’a ait olan 315 numaralı parselin kenarındaki yolu kullandığını, yapılan yeni ölçümlere göre bahse konu toprak yolun Sayın İsmet Uyar’ın 315 numaralı parseline dahil edildiğini, Sayın İsmet Uyar’ın söz konusu toprak yolu kapatarak araziyi tellediğini, arazilerine ve köy mezarlığına gitmek için başka yol bulunmadığını ve bu durumun mağduriyet yarattığını iddia ederek konunun Dairemiz tarafından soruşturulmasını talep etmiştir.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve ekte sunulan rapor hazırlanmıştır.

Konu ile ilgili olarak dönemin KKTC İçişleri Bakanlığı Sayın Gürkan Kara’dan yazılı bilgi talep edilmiştir. Sayın Kara, sorularımızı yanıtlayarak konuya ilişkin belgeleri tarafımıza göndermiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Oca 24, 2023

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Bülent Süngü'nün raporunu yayınladı.

 

Dairemize başvuruda bulunan Sayın Bülent Süngü, Girne Kazası, Çamlıbel Köyü’nde kain Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin mülkiyetinde bulunan 2 adet arazi ve/veya tarlayı uzun yıllardır icar etmekte olduğunu bahse konu araziler içerisine çeşitli meyve ağaçları yetiştirdiğini beyan ederek konu arazilerin kira süresi bitiminde kiralanması için Kıbrıs Vakıflar İdaresi’ne dilekçe vermek suretiyle başvuru yaptığını fakat yanıt alamadığını ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin açık artırma yolu ile tekrardan icar etme işlemi başlattığını halbuki bölgede bulunan Kıbrıs Vakıflar İdaresi mülklerinin eski sahiplerine açık artırma yapılmadan icar edildiğini, tekrar icar etmek için ödemesi gerekenin üzerinde yapması gerektiğini, konu araziler içerisine yaptığı yatırımların göz ardı edildiğini iddia ederek Dairemizden soruşturma talep etmiştir.         

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve ekte sunulan rapor tanzim edilmiştir.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi tarafından Dairemize gönderilen cevap yazısında Sayın Bülent Süngü şikayetini Yüksek İdare Mahkemesi nezdinde YİM:74/2021 sayılı Dava olarak dosyaladığını beyan edilmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Ara 20, 2022

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Erdem Pınar'ın raporunu yayınladı.

 

Sayın Erdem Pınar ikamet etmekte olduğu Mahmut Paşa Sokak Lefkoşa’da bulunan evinin önüne Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından çift sarı çizgi çizilmesi neticesinde aracını evinin önüne park edememesinden dolayı mağduriyet yaşadığını iddia ederek konunun Dairemiz tarafından soruşturulması istemiyle başvuruda bulunmuştur. 

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve ekte sunulan rapor tanzim edilmiştir.

Konu ile ilgili yürürlükte olan yasal mevzuat incelendiği zaman 51/1995 Sayılı Belediyeler Yasasının 22’nci maddesinde Belediyelerin ulaşımla ilgili görevlerinin neler olduğu belirtilmektedir. İlgili maddenin (F) bendinde “İmar Yasası kurallarına aykırı olmamak koşuluyla, trafik işaretlerini dikmek, koymak, trafiğin akışı ve düzeni için gerekli işaretleri göstermek, boyamak veya bu gibi işaretlerin çevresine sakınca yaratacak şekilde herhangi bir şeyin veya işaretin konmasını, dikilmesini, gösterilmesini veya boyanmasını engellemek” şeklinde düzenlenmiş olduğu görülmektedir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Ara 16, 2022

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Derviş Ulus Sönmezler'in raporunu yayınladı.

 

 

Dairemize başvuruda bulunan Sayın Derviş Ulus Sönmezler’in Şht. Fevait Ali Sokak No:2 Sönmezler Apartmanı Göçmenköy Lefkoşa adresinde ikamet etmekte olup Raif Rauf Denktaş Caddesi ile   Şht. Fevait Ali Sokak kesişiğinde faaliyet gösteren hırdavat dükkanına gelen araçların ses gürültü gibi çevre kirliliği yarattıklarını bunun sonucunda mağduriyet yaşadıklarını ayrıca bahse konu hırdavat dükkanının inşa ettiği ahşap görünümlü ek yapının izinsiz yapıldığını iddia ederek Dairemizden yardım talebinde bulunmuştur. 

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve ekte sunulan rapor tanzim edilmiştir.

Devamını oku
123578910Last

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Bülent Küçük'ün  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Bülent Küçük'ün raporunu yayınladı.

         

           Sayın Bülent Küçük ikamet etmekte olduğu Şehit Yusuf Uluğ Sokak No:18 Ortaköy Lefkoşa’daki evinin hemen yanındaki apartmanın bahçesinde bulunan kümes hayvanlarının sayısının çok olduğunu, kötü koku ve gürültü kirliliği yaratmalarından dolayı rahatsızlık yaşadığını, bu konuda Lefkoşa Türk Belediyesine bir çok kez şikayette bulunduğunu ancak şikayetlerinin sonuçsuz kaldığını iddia ederek konunun soruşturulması için Dairemize başvuruda bulunmuştur.

            Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve ekte sunulan rapor tanzim edilmiştir.

Devamını oku
192021
22232425262728
293012345

Arşiv