Yayınlanma tarihi: Şub 15, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Taner Şeref'in raporunu yayınladı.

 

Dairemize başvuruda bulunan Sayın Taner Şeref, 2007 yılından 2016 yılına kadar   KKTC Başbakanlık’ta İdare Memuru kadrosunda çalıştığını, 19 Eylül 2016 tarihinden itibaren Başbakanlık’tan uzaklaştırılarak Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu’na (YÖDAK) görevlendirildiğini, ciddi sağlık problemleri yaşamasına rağmen YÖDAK’a görevlendirilmeden önce Başbakanlık’ta aynı odayı paylaştığı Sözleşmeli Personel Sayın Mukaddes Turan’ın odada sigara içtiğini, yasaya aykırı olarak istihdam edilen Sayın Turan’ın İş Sözleşmesinde yer almadığı halde kendisine idari işler yaptırıldığını ve bu sıkıntıları İdareye birçok kez iletmesine rağmen herhangi bir önlem alınmadığını iddia ederek konunun soruşturulması için Dairemizden yardım talebinde bulunmuştur.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Şub 13, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Avukat Cenk Bolayır'ın raporunu yayınladı.

 

Dairemize başvuruda bulunan Avukat Cenk Bolayır, Değirmenlik Belediyesi’ne bağlı Cihangir Köyü’nde faaliyet gösteren Et San Et ve Et Ürünleri Ltd.’e ait kesimhaneden etrafa koku yayıldığını, söz konusu kesimhanenin çevre kirliliği yarattığını, müteaddit kereler Çevre Koruma Dairesi ve Değirmenlik Belediyesi’ne şikayette bulunmalarına rağmen sorunun giderilmediğini iddia ederek, söz konusu şikayetlerin soruşturulmasını talep etmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Şub 2, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Savaş İzci'nin raporunu yayınladı.

Sayın Savaş İzci ikamet etmekte olduğu Dikmen Köyü’nde  şahsına ait evinin çok yakın mesafesinde bulunan Pafta/Harita:X11/61W1 Parsel No:102’ye  ağıl inşaat izni verildiğini , söz konusu ağılın çevre kirliliği , koku , sinek gibi sorunlar yarattığını , bunun neticesinde bölge halkının bir çok rahatsızlığa maruz kaldığını iddia ederek Dairemizden bu konuda yardım talep etmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Şub 1, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Aziz Gürpınar'ın raporunu yayınladı.

 

Dairemize başvuruda bulunan Sayın Aziz Gürpınar, Lapta Belediyesi tarafından işten çıkarıldığını, buna rağmen takriben 2 (iki) yıllık Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı primlerinin yatırılmadığını, bunun neticesinde bir çok mağduriyet yaşadığını  iddia ederek konunun Dairemizce soruşturulmasını talep etmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Oca 31, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Hakan İşlek'in raporunu yayınladı.

 

Sayın Hakan İşlek, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’na (BTHK), Telsim Vodafone Mobile Operations Ltd.’i yazılı olarak şikayet ettiğini, söz konusu şikayetine istinaden Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’nun yapılan dilekçeye yanıt vermediğini, bu nedenle dilekçe hakkının ihlal edildiğini iddia ederek konunun Dairemiz tarafından soruşturulmasını talep etmiştir.

Devamını oku
First4142434446484950Last

«Mayıs 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829
.

.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol, Kybele İnner Wheel Kulübünün Nisan ayı, aylık toplantısına davetli olarak katıldı.

Varol,  toplantıda   Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman)’ın  görev ve yetkileri hakkında bilgi verdi.

Devamını oku
30123
4
.

.

 

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol, Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde, Türkiye’nin İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 51. Dışişleri Bakanları Konseyi Dönem Başkanlığı çerçevesinde, İslam İşbirliği Teşkilatı Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu’nun katılımı, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın desteği  ile düzenlenen “Eğitim Hakkı” Uluslararası Konferansı  Açılış Töreni’ne davetli olarak katıldı.

Devamını oku
5678
.

.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol, 11 Mayıs 2026 tarihinde Kıbrıs Türk Barolar Birliği ve ISTAC işbirliğiyle düzenlenecek olan  "Tahkim" konulu etkinliğe  konuşmacı olarak katılacaktır.

Devamını oku
910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Arşiv