Yayınlanma tarihi: May 31, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği ve Basın Emekçileri  Sendikasının raporunu yayınladı.

 

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği adına Sayın Sami Özuslu ve Basın Emekçileri Sendikası adına Sayın Ali Kişmir Dairemize birlikte yaptıkları başvuruda Kuzey Kıbrıs’ta basın emekçilerinin tüm haklarının Basın İş Yasası tahtında güvence altına alınmasına rağmen söz konusu Basın İş Yasası’nın Çalışma Dairesi tarafından sağlıklı bir şekilde denetlenmediğini, yoğun, stresli ve düzensiz mesai saatleri içerisinde çalışan basın emekçilerinin Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı yatırımlarının eksik veya geç yatırılmasından dolayı mağdur olduklarını, Basın İş Yasası’nın hükümlerinin layıki ile uygulanmadığını ve Çalışma Dairesinin basın kuruluşlarını düzenli bir şekilde denetlemediği cihetle basın emekçileri haklarını alamadıklarını iddia ederek konunun soruşturulmasını talep ettiler.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Nis 20, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Kara  Sınır Kapılarında Sigorta İşlemleri ile ilgili rapor yayınladı.

 

38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasasının 15’inci maddesinin 1’inci fıkrası, Ombudsman’ın basında çıkan haberler, elde ettiği duyumlar ve gözlemler sonucu harekete geçebileceğini öngörmektedir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Nis 11, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Okyay Nazım'ın raporunu yayınladı.

 

Sayın Okyay Nazım,  Sayın Hasan Basri Beycanlı’nın Kıbrıs Sigorta Şti. Limited’e Genel Müdür olarak atanmasının yasal olmadığını,  Kıbrıs Sigorta Şti. Limited’in Yönetim Kurulu eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde münhal açmadan istihdam yaptığını, yapılan atamalar neticesinde kişiler arasında eşitsizlik meydana geldiğini ve/veya bu şekilde atanan kişilere ayrıcalık tanındığını iddia ederek konunun Dairemiz tarafından soruşturulmasını talep etmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Mar 20, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Dr. Emre Günce'nin raporunu yayınladı.

 

Sayın Dr. Emre Günce, 26 Ocak 2016 tarihinde Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından III. Derece Şube Amiri olarak atandığını, 25 Şubat 2016 tarihinde Planlama ve İnşaat Dairesi Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Mevzuat ve Yasa Çalışmaları Şubesinde Amir olarak görevlendirildiğini, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı tarafından görev yeri Gazimağusa İlçesi olan Şube Amiri Sayın Salih İlkan’a Lefkoşa İlçesinde kalabilmesi amacıyla Metraj/Birim Fiyat Analizleri Şube Amirliği görevinin de verildiğini, Şube Amirinin emekliliği neticesinde boşalan Proje Şube Amirliği mevkii için ise kendisi yerine Mimar olarak görev ifa eden Sayın Merih Bostancı’nın görevlendirildiğini iddia ederek konunun Dairemiz tarafından soruşturulmasını talep etmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Mar 12, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Erkan Taşçı'nın raporunu yayınladı.

 

         Sayın Erkan Taşçı, 1 Mart 2016 tarihinde, engelli memur olarak KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İhtiyat Sandığı Dairesi’nde işe başladığını, kısa bir süre sonra 15 Mart 2016 tarihli yazı ile herhangi bir gerekçe belirtilmeden işine son verildiğini, işine son verilmesine rağmen kendisine yapılan vaatler tahtında iki ay daha görev yerine gitmeye devam ettiğini, amirleri tarafından kendisine verilen görevleri yerine getirmesine rağmen alması gereken ücreti alamadığını ve/veya ödenmesi gereken aylık maaşını ödenmediğini iddia ederek konunun soruşturulması için Dairemize başvuruda bulunmuştur. 

Devamını oku
First3334353638404142Last

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
29
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in raporunu yayınladı.

 

Sayın Mehmet Öztürk Kumser, Sağlık Bakanlığı Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde görev yapan bir hemşireye, çalışmadığı günlere ilişkin haksız biçimde ek çalışma ödeneği verildiğini iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize müracaat etmiştir.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve  rapor hazırlanmıştır.

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Dr. Düriye Deren Oygar’dan yazılı bilgi talep edilmiştir. Sayın Oygar, sorularımızı yanıtlayarak konuya ilişkin belgeleri tarafımıza göndermiştir.

Devamını oku
3012345
6
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Yeşim Özkan'ın  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Yeşim Özkan'ın raporunu yayınladı.

 

Sayın Yeşim Özkan, evinin yakınında bulunan Mod Cafe isimli işyeri ile ilgili rahatsızlık ve şikayetlerini Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ne birer dilekçe yazarak bildirdiğini ancak sorunun çözülmediğini ve dilekçelerine cevap alamadığını iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize başvuruda bulunmuştur.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve rapor hazırlanmıştır.

Devamını oku
789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv