Yayınlanma tarihi: Mar 9, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Adil Şeytanoğlu'nun raporunu yayınladı.

 

Sayın Adil Şeytanoğlu, Değiştirilmiş Şekliyle 12/2006 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Yasası kapsamında, KKTC İçişleri Bakanlığı Nüfus Kayıt Dairesi ve Nüfus Baş Yazmanlığı, Muhaceret Dairesi Müdürlüğü, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Dairesi Müdürlüğü, Başbakanlık Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulu ve Sayıştay Başkanlığı’na sunmuş olduğu dilekçelere yanıt verilmediği veya verilen yanıtların mevzuata uygun olmadığı iddiasıyla Dairemize başvurmuş ve konuların soruşturulmasını talep etmiştir.

 

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Mar 2, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Tahir Gökçebel'in raporunu yayınladı.

 

Dairemize başvuruda bulunan Sayın Tahir Gökçebel, Karpaz Meslek Lisesi’nde Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni olarak çalışan Sayın Dilara Meral Korahan’ın bir takım gerekçelerle görev yerine gitmediğini, bu sebeple yerine öğretmen istihdam edilerek Devletin zarara uğratıldığını, Sayın Korahan’ın gayrı yasal biçimde Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi’ne nakil edildiğini, bilahare söz konusu nakil işleminin iptal edildiğini ancak buna rağmen görev yerine dönmediğini, hâlihazırda nerede çalıştığının Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nca açıklanmadığını ve Sayın Korahan’a ayrıcalık tanındığını ileri sürerek konunun Dairemiz tarafından araştırılmasını talep etmiştir.       

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Şub 15, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Taner Şeref'in raporunu yayınladı.

 

Dairemize başvuruda bulunan Sayın Taner Şeref, 2007 yılından 2016 yılına kadar   KKTC Başbakanlık’ta İdare Memuru kadrosunda çalıştığını, 19 Eylül 2016 tarihinden itibaren Başbakanlık’tan uzaklaştırılarak Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu’na (YÖDAK) görevlendirildiğini, ciddi sağlık problemleri yaşamasına rağmen YÖDAK’a görevlendirilmeden önce Başbakanlık’ta aynı odayı paylaştığı Sözleşmeli Personel Sayın Mukaddes Turan’ın odada sigara içtiğini, yasaya aykırı olarak istihdam edilen Sayın Turan’ın İş Sözleşmesinde yer almadığı halde kendisine idari işler yaptırıldığını ve bu sıkıntıları İdareye birçok kez iletmesine rağmen herhangi bir önlem alınmadığını iddia ederek konunun soruşturulması için Dairemizden yardım talebinde bulunmuştur.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Şub 13, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Avukat Cenk Bolayır'ın raporunu yayınladı.

 

Dairemize başvuruda bulunan Avukat Cenk Bolayır, Değirmenlik Belediyesi’ne bağlı Cihangir Köyü’nde faaliyet gösteren Et San Et ve Et Ürünleri Ltd.’e ait kesimhaneden etrafa koku yayıldığını, söz konusu kesimhanenin çevre kirliliği yarattığını, müteaddit kereler Çevre Koruma Dairesi ve Değirmenlik Belediyesi’ne şikayette bulunmalarına rağmen sorunun giderilmediğini iddia ederek, söz konusu şikayetlerin soruşturulmasını talep etmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Şub 2, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Savaş İzci'nin raporunu yayınladı.

Sayın Savaş İzci ikamet etmekte olduğu Dikmen Köyü’nde  şahsına ait evinin çok yakın mesafesinde bulunan Pafta/Harita:X11/61W1 Parsel No:102’ye  ağıl inşaat izni verildiğini , söz konusu ağılın çevre kirliliği , koku , sinek gibi sorunlar yarattığını , bunun neticesinde bölge halkının bir çok rahatsızlığa maruz kaldığını iddia ederek Dairemizden bu konuda yardım talep etmiştir.

Devamını oku
First3435363739414243Last

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
29
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in raporunu yayınladı.

 

Sayın Mehmet Öztürk Kumser, Sağlık Bakanlığı Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde görev yapan bir hemşireye, çalışmadığı günlere ilişkin haksız biçimde ek çalışma ödeneği verildiğini iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize müracaat etmiştir.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve  rapor hazırlanmıştır.

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Dr. Düriye Deren Oygar’dan yazılı bilgi talep edilmiştir. Sayın Oygar, sorularımızı yanıtlayarak konuya ilişkin belgeleri tarafımıza göndermiştir.

Devamını oku
3012345
6
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Yeşim Özkan'ın  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Yeşim Özkan'ın raporunu yayınladı.

 

Sayın Yeşim Özkan, evinin yakınında bulunan Mod Cafe isimli işyeri ile ilgili rahatsızlık ve şikayetlerini Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ne birer dilekçe yazarak bildirdiğini ancak sorunun çözülmediğini ve dilekçelerine cevap alamadığını iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize başvuruda bulunmuştur.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve rapor hazırlanmıştır.

Devamını oku
789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv