Yayınlanma tarihi: Kas 10, 2017

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Mustafa Mercan'ın raporunu yayınladı.

 

         Dairemize başvuruda bulunan Sayın Mustafa Mercan, babası Şehit Derviş Hasan Mercan Terekesinin Tereke İdare Memurudur. 41/1977 sayılı İskan, Topraklandırma ve Eşdeğer Mal Yasası uyarınca babasının şehit olması nedeniyle bir konut veya 500,000 puan değerinde Puan Belgesi almaya hakkı olduğunu ve/veya İskan ve Rehabilitasyon Dairesi Müdürlüğü tarafından bu güne kadar Terekeye herhangi bir mal veya puan verilmediğini , bunun neticesinde mağduriyet yaşadıklarını iddia ederek konunun Dairemizce soruşturulmasını talep etmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 8, 2017

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Adile Yazgın'ın raporunu yayınladı.

 

Dairemize başvuruda bulunan Sayın Adile Yazgın, Girne’ye bağlı Kozanköy’de, evinin yanında bulunan, Pafta/Harita XI.30.W2, Parsel  89+ 89/1’de kain arazinin 14. Eşdeğer Mal Dağıtım Paketine müracaat etmesi neticesinde eşi Sayın Nilay Yazgın’a verildiğini ancak söz konusu taşınmaz mal için gerekli olan 46900 eşdeğer puanından  4000 puan eksilmiş olmaları nedeniyle yatıramadığını, İskan ve Rehabilitasyon  Dairesine dilekçe vererek sözkonusu parsellerin bölünmesini ve/veya ikiye  ayrılarak iki parselden birisinin kendisine verilmesini istediğini, bunu müteakip belirtilen parselin bölündüğünü, Parsel no 89/1’in başka birisine verildiğini öğrenmesi üzerine puanlarına karşılık 89 numaralı parselin kendisine verilmesini talep ettiğini, bu talebe bağlı olarak İskan ve Rehabilitasyon Dairesine dilekçeler verdiğini ancak herhangi bir cevap alamadığını iddia etmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 6, 2017

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın İsmail Gürsoy'un raporunu yayınladı.

 

Dairemize başvuruda bulunan Sayın İsmail Gürsoy, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin Kuruluş Yasası’nda toplu taşımacılık yapabileceği ile ilgili bir düzenleme bulunmadığını, buna rağmen söz konusu Üniversitenin Mağusa şehir içi güzergâhında ücretsiz taşımacılık hizmeti verdiğini ve kendisi gibi Mağusa şehir içi hattında otobüs işletmeciliği yapan birçok kişiyi mağdur ettiğini iddia ederek, konunun Dairemiz tarafından soruşturulmasını talep etmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 1, 2017

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Ahmet Özkaramanlı'nın raporunu yayınladı.

 

Sayın Ahmet Özkaramanlı, Karpaz Bölgesi Planlama Sınırı İçinde Denetim ve Geliştirme Emirnamesi uyarınca imara kapalı turizm bölgesi olarak belirlenen alan içerisinde Pafta/Harita VIII/35’de bulunan 257/2 nolu parsel üzerinde inşaat yapıldığını, söz konusu inşaatın 800-1000 metre kare büyüklüğünde bir depo olduğunu, mezkur depoda balık yemi, balık ağı, balık malzemesi depolandığını, bu deponun yanında ise başka bir inşaatın devam ettiğini, söz konusu depo ve inşaat faaliyetlerinin imara kapalı bölgede ve yasal izinler alınmadan sürdürüldüğünü ve/veya her iki inşaatın kaçak olduğunu iddia ederek Dairemizden konunun soruşturulmasını talep etmiştir

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eki 23, 2017

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Hüseyin Utkan'ın raporunu yayınladı.

Dairemize başvuruda bulunan Sayın Hüseyin Utkan, Gümrük ve Rüsumat Dairesi Gazi Mağusa Şubesinde boş olan Müdür Muavini (İdari) kadrosuna yasal olmayan bir görevlendirme yapıldığını iddia ederek konunun Dairemizce soruşturulmasını talep etmiştir.

Devamını oku
First3839404143454647Last

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
29
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in raporunu yayınladı.

 

Sayın Mehmet Öztürk Kumser, Sağlık Bakanlığı Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde görev yapan bir hemşireye, çalışmadığı günlere ilişkin haksız biçimde ek çalışma ödeneği verildiğini iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize müracaat etmiştir.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve  rapor hazırlanmıştır.

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Dr. Düriye Deren Oygar’dan yazılı bilgi talep edilmiştir. Sayın Oygar, sorularımızı yanıtlayarak konuya ilişkin belgeleri tarafımıza göndermiştir.

Devamını oku
3012345
6
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Yeşim Özkan'ın  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Yeşim Özkan'ın raporunu yayınladı.

 

Sayın Yeşim Özkan, evinin yakınında bulunan Mod Cafe isimli işyeri ile ilgili rahatsızlık ve şikayetlerini Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ne birer dilekçe yazarak bildirdiğini ancak sorunun çözülmediğini ve dilekçelerine cevap alamadığını iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize başvuruda bulunmuştur.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve rapor hazırlanmıştır.

Devamını oku
789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv