Yayınlanma tarihi: Tem 10, 2017

Ombudsman Emine Dizdarlı'nın Tutuklama - İhraç Emirlerinin Uygulaması ile ilgili raporu.

 

Sayın Mehmet Hamuryudan ve Sayın Barbaros Şansal, İçişleri Bakanlığı’nın emri uyarınca ülkemizden ihraç edilmelerine rağmen aleyhlerine tutuklama-ihraç emri ısdar edilen Sayın Berat Gönen, Sayın İrfan Tan ve Sayın Mustafa Yabancı’nın İçişleri Bakanlığı tarafından ihraç edilmemeleri hususunda Dairemize çeşitli şikayetlerde bulunulmuştur. Başlattığımız soruşturma gereğince elde edilen bilgi ve belgeler, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve ekte sunulan rapor tanzim edilmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Haz 28, 2017

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Güner Çobanoğlu'nun Raporunu Yayınladı.

Sayın Güner Çobanoğlu, 03 Mayıs 2016 tarihinde Dairemize yapmış olduğu başvuruda Kurtuluş Caddesi 53/1, Girne’de bulunan Yankı Eczanesi’nin yanına ortak kullanım alanı içerisine Latife Ocakbaşı Restoran tarafından yapılan açılır kapanır pergola sisteminin gerek müşterek kullanım alanı olan otopark yerini işgal etmesi ve eczaneye ulaşıma engel olması, gerekse izinsiz yapı olmasından ötürü bahse konu yapının kaldırılması istemiyle ilgili Girne Belediyesi’ne yazılı dilekçeler verdiğini ancak bir netice alamadığından ötürü bir mağduriyet yaşadığını belirterek konunun araştırılmasını talep etmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Haz 5, 2017

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Çiğdem Besimler Kavaz'ın raporunu yayınladı.

Sayın Çiğdem Besimler Kavaz adında kayıtlı bulunan JE 133 plaka numaralı Seat Leon marka salon tipi motorlu aracının ilk kaydı yapılırken söz konusu aracın mutad ağırlığının olduğundan daha fazla tespit edildiği, bunun  neticesinde kendisinden alınması gereken harçtan daha fazla Seyrüsefer Harcı alındığını, bu hususa bağlı olarak zarara uğradığını ve/veya mağdur olduğunu iddia ederek bu mağduriyetinin giderilmesi amacı ile  Dairemize başvuruda bulunmuştur.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: May 29, 2017

Ombudsdman Emine Dizdarlı  Sayın Mustafa Yücetan'ın raporunu yayınladı.

 

Girne İlçesinde, Mersin Caddesi Eminağa Sokak’ta ikamet eden Sayın Mustafa Yücetan, ikamet ettiği bölgede Serbil İnşaat Limited,  Kıbrıs İnşaat Şirketi Limited,  Yıldıztaş Construction Limited ve Euro Coast Construction Limited’in Belediyenin koymuş olduğu iş kurallarını yok sayarak inşaat yaptıklarını, konu inşaatlarda çalışan işçilerin çalışma saatlerine uymadıklarını, iş araçlarıyla bölgeye rahatsızlık verdiklerini, işçilerin sağlık koşullarından yoksun bir şekilde inşaatlarda barındıklarını ve ses kirliliği ve gürültü yaparak bölgeye rahatsızlık verdiklerini, bu konularla ilgili olarak Çalışma Dairesi, Çevre Koruma Dairesi ve Girne Belediyesi’ne başvurmasına rağmen bir çözüm bulunamadığını iddia ederek Dairemizden yardım talebinde bulunmuştur.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: May 23, 2017

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Ersoy Aykın'ın raporunu yayınladı.

 

Karaoğlanoğlu’nda bulunan Barış Sitesi sakinleri adına Dairemize başvuruda bulunan Barış Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ersoy Aykın, söz konusu sitenin yanında bulunan Keyf-i Sefa Meyhanesinde her gece çok geç vakte kadar canlı müzik yapıldığını, söz konusu Meyhanenin bacasından çıkan dumandan rahatsız olduklarını, ilgili mercilere rahatsızlıklarını yazılı ve sözlü olarak bildirmelerine rağmen sonuç ve yanıt alamadıklarını belirterek Dairemizden yardım talep etmiştir.

Devamını oku
First4041424345474849Last

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
29
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in raporunu yayınladı.

 

Sayın Mehmet Öztürk Kumser, Sağlık Bakanlığı Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde görev yapan bir hemşireye, çalışmadığı günlere ilişkin haksız biçimde ek çalışma ödeneği verildiğini iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize müracaat etmiştir.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve  rapor hazırlanmıştır.

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Dr. Düriye Deren Oygar’dan yazılı bilgi talep edilmiştir. Sayın Oygar, sorularımızı yanıtlayarak konuya ilişkin belgeleri tarafımıza göndermiştir.

Devamını oku
3012345
6
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Yeşim Özkan'ın  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Yeşim Özkan'ın raporunu yayınladı.

 

Sayın Yeşim Özkan, evinin yakınında bulunan Mod Cafe isimli işyeri ile ilgili rahatsızlık ve şikayetlerini Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ne birer dilekçe yazarak bildirdiğini ancak sorunun çözülmediğini ve dilekçelerine cevap alamadığını iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize başvuruda bulunmuştur.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve rapor hazırlanmıştır.

Devamını oku
789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv