Yayınlanma tarihi: May 16, 2017

Ombudsman Emine Dizdarlı Envision Diversity Derneği'nin raporunu yayınladı.

Envision Diversity Derneği üyeleri Dairemize başvurarak “Benim Çocuğum” isimli belgeselin KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı liselerde gösterilmesine ilişkin Dernek tarafından yapılan dilekçenin ilgili Bakanlıkça yasada belirtilen süre içerisinde cevaplanmadığını, yasal süre aşıldıktan sonra verilen cevabın ise gerekçeli olmadığını, bu nedenle 27/2013 sayılı İyi İdare Yasası’na aykırı davranıldığını, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın ayrımcılık yaratabilecek kararlar üretmesi nedeniyle kamu düzeninde “cinsel yönelim” bazlı ayrımcılık yaratıldığını iddia ederek bu konuların araştırılmasını talep ettiler.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: May 10, 2017

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Esen Güral'ın raporunu yayınladı.

Gazimağusa Polatpaşa İlkokulu’nda III. Derece Okul Sekreteri olarak görev yapan Esen Güral Dairemize başvuruda bulunarak, 2012 ve 2013 yıllarında KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na dilekçe yazmak suretiyle Yeniboğaziçi İlkokulu’na Sekreter olarak görevlendirilmek istediğini, sözkonusu Bakanlığın dilekçelerini dikkate almadığını ve yerine geçici işçi statüsünde istihdam edilen Fatma Musaoğlulları’nın görevlendirildiğini iddia ederek konunun Dairemizce soruşturulmasını talep etmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: May 8, 2017

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Tuncer Özbahadır'ın raporunu yayınladı.

Kıbrıs Pir Sultan Abdal Derneği adına Dairemize başvuruda bulunan Sayın Tuncer Özbahadır, KKTC eğitim kurumlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin ‘Sünni İslam” inancı doğrultusunda zorunlu ders olarak okutulduğunu, bu hususun KKTC Anayasasına ve Uluslararası Sözleşmelere aykırı olduğunu, bu nedenle Vicdan ve Din Özgürlüğü İlkesinin ihlal edildiğini iddia ederek, konunun soruşturulmasını talep etmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: May 2, 2017

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Kemal Çobanoğlu'na ait raporunu yayınladı.

Salamis Kampçıları Koruma, Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği (Kamp-Der) adına Dairemize başvuran Sayın Kemal Çobanoğlu, Kamp-Der’in kirasında bulunan Salamis Karavan Kamp Tesisinde 263 karavan bulunduğunu, burada kalan kişilerin su ihtiyaçlarını tankerlerle su getirtmek suretiyle giderdiklerini, özellikle yaz dönemlerinde Yeniboğaziçi Belediyesi’nin şikayet etmesi üzerine polisin söz konusu tankerleri durdurup ceza yazdığını ve/veya kamp alanına su taşımalarını engellediğini, bu hususa ilaveten Belediyenin görevleri arasında bulunan haşerelere karşı ilaçlama, çöplerin alınması gibi hizmetlerin söz konusu kamp alanına verilmediğini, buna rağmen kendilerine hizmet faturaları gönderildiğini, ayrıca Kamp-Der Başkanı Sayın Kasım Uluçaylı’nın, söz konusu Belediyeye birçok kez su ve benzeri hizmetlerin kendilerine verilmediğini yazılı olarak bildirmesine rağmen, herhangi bir cevap alamadıklarını iddia ederek yardım talebinde bulunmuştur.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Nis 17, 2017

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Orhan Dilek, Sayın Cemre Günsel Esengin, Sayın  Kemal Bağzıbağlı, Sayın Tolga Atakan ve Sayın Temay Sağer'in raporlarını yayınladı.

 

KKTC Bakanlar Kurulu’nun H(K-I)249-2016 (Önerge No 923/2016) (KKTCBb.) sayılı kararı tahtında, özel bir davete katılmak amacıyla İstanbul’a günübirlik bir ziyaret gerçekleştirecek olan Sayın Başbakan Hüseyin Özgürgün ve beraberindeki heyetin (Özel Kalem Müdürü Sami Osmanlı, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Leman Kutay Aslım, yakın koruma polisi Asilkan Tıknaz, koruma/şoför Mustafa Hoca, Başbakanlık basın görevlileri Gökhan Yurday ile Nevcan Cansu ve TAK Ajansı’ndan Emir Ertorun) 4 Haziran 2016 tarihli Ercan-İstanbul-Ercan (gidiş-dönüş) uçak biletleri bedeli, iç ulaşım ve orada belirebilecek resmi harcamaların Başbakanlık 2016 Mali Yılı Bütçesi altında yer alan “Yurt Dışı Geçici Görev Yollukları 03-01-01-1-1-1-03-3-3-01 kaleminden karşılanmasına ve ayrıca Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Sami Osmanlı adına 5,000.00 TL (beş bin Türk Lirası) avans verilmesi öngörülmüştür.

Devamını oku
First4142434446484950Last

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
29
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in raporunu yayınladı.

 

Sayın Mehmet Öztürk Kumser, Sağlık Bakanlığı Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde görev yapan bir hemşireye, çalışmadığı günlere ilişkin haksız biçimde ek çalışma ödeneği verildiğini iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize müracaat etmiştir.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve  rapor hazırlanmıştır.

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Dr. Düriye Deren Oygar’dan yazılı bilgi talep edilmiştir. Sayın Oygar, sorularımızı yanıtlayarak konuya ilişkin belgeleri tarafımıza göndermiştir.

Devamını oku
3012345
6
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Yeşim Özkan'ın  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Yeşim Özkan'ın raporunu yayınladı.

 

Sayın Yeşim Özkan, evinin yakınında bulunan Mod Cafe isimli işyeri ile ilgili rahatsızlık ve şikayetlerini Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ne birer dilekçe yazarak bildirdiğini ancak sorunun çözülmediğini ve dilekçelerine cevap alamadığını iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize başvuruda bulunmuştur.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve rapor hazırlanmıştır.

Devamını oku
789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv