Yayınlanma tarihi: Eki 7, 2016

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Abdülrahim Erol'un raporunu yayınladı.

 

 Sayın Abdülrahim Erol, Dairemize başvuruda bulunarak, Tarım İşgücü Sevk Programı (TİSP) çerçevesinde Aygün köyüne yerleştirilerek topraklandırıldığını, bu bağlamda  Devletin kendisine verdiği Pafta/Harita XXIV/2W,  parsel 127’nin  2007 yılında üçe bölünerek 8.5 dönümlük kısmının geri alındığını, bunun üzerine 25 yıldır tasarrufunda bulundurduğu parsel 299’u Devletten alacağına karşılık talep ettiğini, elinde toplam bir milyon puanı olduğu halde 299 numaralı parsel’in kendisine verilmeyerek elinden alındığını ve/veya bu arazinin Tapu Dairesinde çalışan bazı memurlar tarafından başka birine satıldığını ileri sürerek, mağduriyetinin giderilmesini talep etmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eki 7, 2016

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Hasan Yıkıcı'nın raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Dairesi’ne başvuruda bulunan Hasan Yıkıcı ile Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası,  1 Temmuz 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan H(K-I) 372-2016 sayılı Bakanlar Kurulu kararı tahtında, Bakanlar Kurulu’nun, KKTC Başbakanlığı’nın, Avrupa Birliği ilişkileri konusunda Danışmanlık hizmetlerine ihtiyaç duyması nedeniyle ihtiyaç duyulan Danışmanlık hizmetinin 24 Haziran 2016 - 31 Aralık 2016 tarihleri arasında Devlet İhale Tüzüğü’nün 3(2) maddesi uyarınca Artopus Ajans Ltd’den hizmet satın alınmasına karar verdiğini , söz konusu hizmete yönelik hazırlanıp önergeye ekli sunulan KKTC Başbakanlığı ile Artopus Ajans Ltd. arasında imzalanacak Hizmet Sözleşmesinin onaylandığını,  Sözleşme mukabili 39,731,64 Türk Lirası (KDV dahil) harcamanın Başbakanlık 2016 Mali Yılı Bütçesi  altında yer alan “Diğer Hizmet Alımları” kaleminden karşılanmasına karar verildiğini, Sayın Kudret Akay’ın Artopus Ajans Ltd’de Danışman görevi ifa eden bir şirket çalışanı olduğunu, kamu kaynaklarının verimli kullanılması gereğine binaen söz konusu hizmet alımının 7/1979 sayılı Kamu Görevlileri Yasası’na aykırı olduğunu, bu hizmet alımının doğrudan doğruya Sayın Kudret Akay’a maaş ve/veya siyasi yandaşlara rant sağlamak için yapıldığını iddia ederek konunun Dairemizce soruşturulmasını talep ettiler.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eyl 28, 2016

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Afet Ergül Günaltay'ın raporunu yayınladı.

 

 Dairemize başvuruda bulunan Sayın Afet Ergül Günaltay, Zeytinlikte P/H XII/20.W.2 de bulunan 95/2 numaralı parseldeki evine giden yola ve oradaki dereye komşu parsel tarafından müdahalede bulunulduğunu, bu müdahale neticesinde derenin yönü değişerek yol olarak kayıtlı bulunan yerden aktığını, meydana gelen bu değişiklik sonucunda evine giremediğini, Girne Belediyesinden söz konusu müdahalelerin düzeltilmesi ile ilgili yardım istediğini ve/veya evine giden yolun yapılmasını talep ettiğini ileri sürerek konunun Dairemizce soruşturulmasını talep etmiştir.

                                             

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eyl 20, 2016

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Jalan Karatay Özkızan'ın raporunu yayınladı.

 

Karaoğlanoğlu’nda P/H XII/11.W.2 de bulunan 74 numaralı parseldeki konutun hissedarlarından biri olan Sayın Jalan Karatay Özkızan, Dairemize yapmış olduğu başvuruda, Sayın Mehmet Bicen’in kayıtlı mal sahibi olduğu 72/2/1 numaralı komşu parselin kuzey hududu boyunca kendisine ait geçit hakkı bulunmasına  rağmen Girne Belediyesi tarafından söz konusu  parsel için inşaat izni ve nihai tasvip verildiğini,  bu nedenle geçit hakkının ihlal edilmiş olması nedeniyle Dairemizden  mağduriyetinin giderilmesi için yardım talebinde bulunmuştur.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Ağu 15, 2016

Ombudsman Emine Dizdarlı YÖDAK ile ilgili raporunu yayınladı

Yüksek    Yönetim    Denetçisi   (Ombudsman)   Dairesi’ne   başvuruda   bulunan Prof. Dr. Hasan Kömürçügil,   Prof. Dr. Olgun Çiçek,   Prof. Dr. Mehmet Hasgüler ve Prof. Dr. Ahmet Pehlivan, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu’nun (YÖDAK)’ın 65/2005 sayılı Yükseköğretim Yasası uyarınca görev ve sorumluluklarını Yasa’da belirtilen ilkeler doğrultusunda yerine getirilebilmesi için bağımsız, tarafsız, şeffaf, demokratik ve adil bir kurum olarak görev yapması gerektiğini, Yönetim Kurulu’nun etkin, ciddi, verimli çalışmasının önem arz ettiğini, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’un son bir kaç seneden beri Kurumu, Kurum Üyelerini ve personeli iyi yönetmediğini, baskı altında tuttuğunu, kendi başına kararlar aldığını, tarafsız davranmadığını ve/veya yanlı davrandığını, Kurulu bilgilendirmediğini, Yönetim Kurulu kararlarını uygulamadığını, Yönetim Kurulu toplantılarında alınan kararları değiştirdiğini, bu hususların Sayın Hüseyin Gökçekuş’a yazılı ve sözlü olarak bildirildiğini, bu güne kadar herhangi bir gelişme ve iyileşme olmadığını, durumun daha da karmaşık bir hal aldığını, bunun neticesinde Kurumun görevlerini yapamaz hale geldiğini belirterek konunun Dairemiz tarafından soruşturulmasını talep  ettiler.

Devamını oku
First4344454647485052

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
29
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in raporunu yayınladı.

 

Sayın Mehmet Öztürk Kumser, Sağlık Bakanlığı Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde görev yapan bir hemşireye, çalışmadığı günlere ilişkin haksız biçimde ek çalışma ödeneği verildiğini iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize müracaat etmiştir.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve  rapor hazırlanmıştır.

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Dr. Düriye Deren Oygar’dan yazılı bilgi talep edilmiştir. Sayın Oygar, sorularımızı yanıtlayarak konuya ilişkin belgeleri tarafımıza göndermiştir.

Devamını oku
3012345
6
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Yeşim Özkan'ın  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Yeşim Özkan'ın raporunu yayınladı.

 

Sayın Yeşim Özkan, evinin yakınında bulunan Mod Cafe isimli işyeri ile ilgili rahatsızlık ve şikayetlerini Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ne birer dilekçe yazarak bildirdiğini ancak sorunun çözülmediğini ve dilekçelerine cevap alamadığını iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize başvuruda bulunmuştur.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve rapor hazırlanmıştır.

Devamını oku
789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv