Yayınlanma tarihi: Ara 19, 2016

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın  Yalçın Cemal'ın raporunu yayınladı.

           

Dairemize başvuruda bulunan Sayın Yalçın Cemal, Güzelyurt Dumlupınar Sokak’ta bulunan ikametgâhının yakınında bulunan seraları ısıtmak için kullanılan sobadan ve/veya mekanizmadan çıkan dumanların ciddi miktarda hava kirliliği yaratması neticesinde ikametgâhında nefes almakta zorlandığını, bu olumsuz etkiden kurtulmak için maske takmak zorunda kaldığını, konu ile ilgili olarak 20 Aralık 2015 tarihinde, Çevre Koruma Dairesi Güzelyurt Bölge Amirliği’ne giderek sözlü şikâyette bulunduğunu, buna rağmen hava kirliliğinin ve/veya söz konusu eylemlerin devam ettiğini,15 Şubat 2016 tarihinde şikâyetini yazılı olarak yenilediğini ve Çevre Koruma Dairesi’nin bu konuya hiçbir çözüm getirmediğini iddia etmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Ara 15, 2016

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Ertaç Hazer'in raporunu yayınladı.

 

     Dairemize başvuruda bulunan Sayın Ertaç Hazer, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatrolarında kadro, görev, yetki ve sorumluluğu atandığı ve/veya görevlendirildiği Şube Amiri mevkiine uygun olmadığını, “Sarı Köpek“ isimli oyunu yönetmesi için kendisine görev verilmesine rağmen bu görevin ondan alındığını, yönetmenlik bilgi ve becerisi olmayan ve Sözleşmeli Personel olarak  işe alınan bir kişiye verildiğini iddia ederek konunun Dairemizce soruşturulmasını talep etmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Ara 9, 2016

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Nasır Ali Aydoğanlı'nın raporunu yayınladı.

                                                         

     Sayın Nasır Ali Aydoğanlı 1 Aralık 2015 tarihinde Dairemize yapmış olduğu başvuruda Gazi Mağusa Kaymakamlığı’nın 4 Eylül 2014 tarihli Kararı ile Akdoğan köyü hudutları dahilinde  P/H XXXII-18 Parsel 482/2 numaralı ifrazlı alan içerisinde adına tahsis edilen S.İ.D 128 numaralı su kuyusunun kendi üyeliği yanında komşu Parseli satın alan ve/veya mülkiyetini devralan Sayın Hasan Çakır ve Sayın Salih Özmanevra isimli kişilerin de ortak üye olarak kayıt edildiklerini, söz konusu kişilerin ortak üye olarak kaydedilmeleri neticesinde mağdur olduğunu iddia ederek konunun araştırılmasını talep etmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 23, 2016

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Zeki Aras'ın raporunu yayınladı.

        

         Dairemize başvuruda bulunan Sayın Zeki Aras 18 Şubat 2010 – 31 Temmuz 2013 tarihleri arasında çalışmakta olduğu Betonsan Ltd ile Çalışma Dairesi arasındaki ihtilaflardan dolayı çalışma izni alamadığını, bunun neticesinde Beyaz Kimlik ve vatandaşlık alma hakkının etkilendiğini ve/veya bu sebeplerle mağdur olduğunu iddia ederk Dairemizden yardım talep etmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 8, 2016

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Yeşim Saygılı'nın raporunu yayınladı.

 

Dairemize başvuruda bulunan Sayın Yeşim Saygılı, Sayın Dr. Hasan Feray’ın,  Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde bulunan annesi Sayın Pembe Kalıntaş’ı muayene etmeyeceğini söylediğini, Doktorun hastasına karşı bakım ve tedavi görevi olmasına rağmen etiğe uygun davranmayarak söz konusu hastaya bakmadığını iddia etmiştir.

Devamını oku
First4344454647495152

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
29
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in raporunu yayınladı.

 

Sayın Mehmet Öztürk Kumser, Sağlık Bakanlığı Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde görev yapan bir hemşireye, çalışmadığı günlere ilişkin haksız biçimde ek çalışma ödeneği verildiğini iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize müracaat etmiştir.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve  rapor hazırlanmıştır.

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Dr. Düriye Deren Oygar’dan yazılı bilgi talep edilmiştir. Sayın Oygar, sorularımızı yanıtlayarak konuya ilişkin belgeleri tarafımıza göndermiştir.

Devamını oku
3012345
6
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Yeşim Özkan'ın  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Yeşim Özkan'ın raporunu yayınladı.

 

Sayın Yeşim Özkan, evinin yakınında bulunan Mod Cafe isimli işyeri ile ilgili rahatsızlık ve şikayetlerini Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ne birer dilekçe yazarak bildirdiğini ancak sorunun çözülmediğini ve dilekçelerine cevap alamadığını iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize başvuruda bulunmuştur.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve rapor hazırlanmıştır.

Devamını oku
789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv