Yayınlanma tarihi: Nis 10, 2017

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Mehmet Barışsever'e ait raporunu yayınladı.

     Dairemize başvuruda bulunan Sayın Mehmet Barışsever KKTC Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık Kurumlarında 8/2012 sayılı Sağlık Fonu Yasası tahtında alınan ücretlerle ilgili yasal olmayan tahsilat yapıldığını iddia ederek konunun Dairemizce soruşturulmasını talep etmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Nis 3, 2017

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Halide Önal'ın raporunu yayınladı.

 

Dairemize başvuruda bulunan Sayın Halide Önal, Dumlupınar’daki İbrahim Ahmet Azizoğlu Sokaktaki evinin karşısında bulunan yeşil alana, orada ikamet eden bir aile tarafından ağaçlar ekildiğini, orada arıcılık yapıldığını, belirtilen yeşil alanın tellendiğini ve kullanımlarında olduğunu belirtmiştir. Sayın Halide Önal ve/veya Sayın Milhan Ceren Önal, durumu Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlığına 2010 yılında ve 12 Mart 2012 tarihinde vermiş olduğu dilekçelerle bildirdiğini ancak bu dilekçelerine karşı yazılı veya sözlü yanıt almadığını ifade etmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Mar 28, 2017

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Ömür Demir'in raporunu yayınladı.

 

17 Mart 2016 tarihinde Dairemize başvuran Sayın Ömür Demir, Yeni Erenköy Belediyesinde görev yapmaktadır. Yeni Erenköy Belediyesi’nin maddi sıkıntı içerisine girmesi nedeniyle Belediye çalışanlarına maaşlarını ödeyemediğini, Belediye Personeli tarafından eylem ve grev yapıldığı, bunu müteakip birçok belediye personelinin görevlerinin eski Belediye Başkanı Sayın Mesut Yıkıcı tarafından değiştirildiğini, buna bağlı olarak Sayın Ömür Demir’in görevinin de 2016 yılının başında bir ay arayla iki kez değiştirildiğini, bu durum Belediye Meclis Üyelerinin bilgisine getirilmesine rağmen, Belediye Meclis Üyelerinin sessiz kaldıklarını, kendisine tebliğ edilen Görev Yetki Belgesine göre söz konusu görevleri Belediyeye ait AB ofisinde yerine getirmesinin istendiğini, ancak bu ofisin Belediye binasından ayrı bir yerde olduğunu, boş bir binada tek başına çalışmaya zorlandığını, görevlendirme belgesindeki görev, yetki ve sorumlulukları yerine getirebilmesi için personele ihtiyaç duyduğu halde kendisine personel verilmediğini ve psikolojik şiddete maruz kaldığını iddia ederek Dairemizden yardım talebinde bulunmuştur.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Mar 24, 2017

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Hasan Yılmaz'ın raporunu yayınladı.

 

Sayın Hasan Yılmaz Dairemize yaptığı başvurusunda, 2004 yılında Beylikler Sitesi isimli alana Çevre Koruma Dairesi’nin Çevresel Etki Değerlendirmesi Ön Araştırma Raporu’nun (Ön ÇED)  öngördüğü şekilde site sakinlerinin katkılarıyla arıtma tesisi kurduklarını, 2015 yılında Girne Belediyesi tarafından Beylikler Sitesi’nin batısında bulunan Hızır Reis Sokak’ta kanalizasyon altyapısı yapıldığını, bunun neticesinde site sakinlerine ait su faturalarına kanalizasyon kullanım ücreti yansıtılmaya başlanmasının ardından site sakinleri tarafından yapılan sözlü şikâyet üzerine kanalizasyon kullanım ücretinin su faturalarından kaldırıldığını ancak Mart 2016 tarihinde bu ücretin tekrar site sakinlerinin faturalarına yansıtılmaya başladığını, kanalizasyon sistemine bağlı olmayan ve kanalizasyon hizmeti kullanmayan site sakinlerinin yaptıkları sözlü ve yazılı şikâyetlere Belediye’den bir cevap gelmediğini, belirterek konunun araştırılması talep etti.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Mar 8, 2017

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Alev Boytam'ın Raporunu Yayınladı.

Dairemize başvuruda bulunan Sayın Alev Boytam, Sosyal Sigortalar Dairesinden emekli olan, 14 Mart 1954 doğumlu eşi Sayın Örkem Boytam’ın, 2010 yılında geçirdiği kalp krizi neticesinde yatağa bağlı olarak yaşadığını, aynı zamanda cilt kanseri olan eşinin tüm bakımını kendisinin üstlendiğini ve doktor kontrollerini evinde yaptırdığını bildirmiştir. Sağlık Kurulu kararıyla eşinin bakımında kullanılmak üzere kendilerine, idrar torbası, aspiratör sondası, izotonik su, eldiven, biokadin ve çam uçlu enjektör gibi tıbbi malzemelerin sağlandığını ancak daha sonra bu malzemelerin verilmesinin "savurganlık” olduğu gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı tarafından durdurulduğunu ve Sosyal Sigortalar Dairesi tarafından Sayın Alev Boytam’a verilen Sağlık Karnesi’nin de söz konusu Daire tarafından geri alınması neticesinde maddi ve manevi zarara uğradığını iddia ederek, Dairemizden yardım talebinde bulunmuştur. Sayın Örkem Boytam raporumuzun tamamlanması aşamasında vefat etmiştir.

Devamını oku
First4243444547495051Last

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
29
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in raporunu yayınladı.

 

Sayın Mehmet Öztürk Kumser, Sağlık Bakanlığı Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde görev yapan bir hemşireye, çalışmadığı günlere ilişkin haksız biçimde ek çalışma ödeneği verildiğini iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize müracaat etmiştir.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve  rapor hazırlanmıştır.

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Dr. Düriye Deren Oygar’dan yazılı bilgi talep edilmiştir. Sayın Oygar, sorularımızı yanıtlayarak konuya ilişkin belgeleri tarafımıza göndermiştir.

Devamını oku
3012345
6
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Yeşim Özkan'ın  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Yeşim Özkan'ın raporunu yayınladı.

 

Sayın Yeşim Özkan, evinin yakınında bulunan Mod Cafe isimli işyeri ile ilgili rahatsızlık ve şikayetlerini Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ne birer dilekçe yazarak bildirdiğini ancak sorunun çözülmediğini ve dilekçelerine cevap alamadığını iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize başvuruda bulunmuştur.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve rapor hazırlanmıştır.

Devamını oku
789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv