Yayınlanma tarihi: Eyl 20, 2016

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Jalan Karatay Özkızan'ın raporunu yayınladı.

 

Karaoğlanoğlu’nda P/H XII/11.W.2 de bulunan 74 numaralı parseldeki konutun hissedarlarından biri olan Sayın Jalan Karatay Özkızan, Dairemize yapmış olduğu başvuruda, Sayın Mehmet Bicen’in kayıtlı mal sahibi olduğu 72/2/1 numaralı komşu parselin kuzey hududu boyunca kendisine ait geçit hakkı bulunmasına  rağmen Girne Belediyesi tarafından söz konusu  parsel için inşaat izni ve nihai tasvip verildiğini,  bu nedenle geçit hakkının ihlal edilmiş olması nedeniyle Dairemizden  mağduriyetinin giderilmesi için yardım talebinde bulunmuştur.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Ağu 15, 2016

Ombudsman Emine Dizdarlı YÖDAK ile ilgili raporunu yayınladı

Yüksek    Yönetim    Denetçisi   (Ombudsman)   Dairesi’ne   başvuruda   bulunan Prof. Dr. Hasan Kömürçügil,   Prof. Dr. Olgun Çiçek,   Prof. Dr. Mehmet Hasgüler ve Prof. Dr. Ahmet Pehlivan, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu’nun (YÖDAK)’ın 65/2005 sayılı Yükseköğretim Yasası uyarınca görev ve sorumluluklarını Yasa’da belirtilen ilkeler doğrultusunda yerine getirilebilmesi için bağımsız, tarafsız, şeffaf, demokratik ve adil bir kurum olarak görev yapması gerektiğini, Yönetim Kurulu’nun etkin, ciddi, verimli çalışmasının önem arz ettiğini, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’un son bir kaç seneden beri Kurumu, Kurum Üyelerini ve personeli iyi yönetmediğini, baskı altında tuttuğunu, kendi başına kararlar aldığını, tarafsız davranmadığını ve/veya yanlı davrandığını, Kurulu bilgilendirmediğini, Yönetim Kurulu kararlarını uygulamadığını, Yönetim Kurulu toplantılarında alınan kararları değiştirdiğini, bu hususların Sayın Hüseyin Gökçekuş’a yazılı ve sözlü olarak bildirildiğini, bu güne kadar herhangi bir gelişme ve iyileşme olmadığını, durumun daha da karmaşık bir hal aldığını, bunun neticesinde Kurumun görevlerini yapamaz hale geldiğini belirterek konunun Dairemiz tarafından soruşturulmasını talep  ettiler.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Ağu 2, 2016

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Dr. Okan Dağlı ve Sayın Ali Kanlı'nın raporunu yayınladı

Mağusa İnisiyatifi adına Dairemize başvuruda bulunan Sayın Dr. Okan Dağlı ve Temiz Toplum Derneği Asbaşkanı Sayın Ali Kanlı, Gazimağusa Surları’nın Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliği (UNDP) ile finanse edilecek olan restorasyon projesi için, Gazimağusa Serbest Liman Bölgesi içindeki eski bir taş ocağında bulunan taşların en uygun malzeme olacağının tespit edilmesi  üzerine, Bakanlar Kurulunun 28 Ocak 2015 tarih ve Y(K-1) 178-2015 sayılı kararı ile Gazimağusa Surları ve Gazimağusa’da bulunan diğer eski eserlerin restorasyon projelerinde kullanılmak üzere, küçük çapta ocak işletmeciliği yapılmasına olanak sağlayacak eski eser nitelikli olan Gazimağusa’da Serbest Liman içerisinde bulunan parseli  Eski Eserler ve Müzeler Dairesinin kontrolüne verdiğini, bunun üzerine söz konusu taş ocağının Doğaltaş Ltd.’e ihalesiz verildiğini veya kiraladığını, bu şirketin, restorasyon projeleri için ihtiyaç duyulan taşların adedi için benzer nitelikteki taşların piyasa değerinin dört katından daha fazla fiyat verdiğini ve bu yüksek fiyatın restorasyon projesinin ilk ihalesinin iptaline neden olduğunu belirterek konunun Dairemiz tarafından araştırılmasını talep ettiler.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Tem 1, 2016

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Sevim Süreç'in raporunu yayınladı.

 

Sayın Sevim Süreç, 16 Aralık 2015 tarihinde Dairemize yaptığı başvuruda, 24 Ekim 2014 tarihinde Sosyal Sigortalar Dairesine müracaat ederek “Toptan Ödeme” talebinde bulunduğunu, Dairenin web sitesinden aldığı prim bilgilerinin hatalı olduğunu görmesi üzerine Sosyal Sigortalar Dairesine bu durumu bildirdiğini, yapılan şikayet üzerine hatalı bilgilerin düzeltildiğini, bunu müteakip toptan ödeme talebi uyarınca adına bir çek düzenlendiğini, Sosyal Sigortalar Dairesi tarafından tanzim edilen 23 Aralık 2014 tarihli 173.36 Türk Liralık çeki almayı reddettiğini, söz konusu çekin Girne Bölge Amirliğinde 6 ay bekletildikten sonra Müdürlüğe iade edildiğini, İhtiyat Sandığı yatırımlarından 2000 Türk Lirası aldığını, bu nedenle Sosyal Sigortalar Dairesi tarafından yapılan hesaplamanın hatalı olması nedeniyle emekli olamadığını ileri sürerek konunun Dairemiz tarafından soruşturulmasını talep etmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Haz 17, 2016

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Oktan Türe'nin Raporunu yayınladı.

 

Sayın Oktan Türe, Sayın Serkan Özalan ve Sayın Behiç Göksan Dairemize yaptıkları başvuruda, İhtiyat Sandığı Dairesinde III. Derece Sosyal GüvenlikMemuru olarak görev yaparken terfi aldıklarını, 1 Ocak 2006 tarihi itibarıyle II.Derece Sosyal Güvenlik Memuru olarak atandıklarını, maaşlarının barem 10’un5. basamağından barem 12’nin 1. basamağına getirildiklerini, kendilerine bir barem içi artış verilmediğini ve Müdürlük tarafından 7/1979 sayılı Kamu Görevlileri Yasasının 118. maddesinin yanlış yorumlandığını iddia ederek aleyhlerine oluşan yanlışlığın düzeltilmesini talep ettiler.

Devamını oku
First4344454647484951

«Haziran 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2728
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Bohur Özoğlu'nun  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Bohur Özoğlu'nun raporunu yayınladı.

 

Sayın Bohur Özoğlu, Dairemize başvuruda bulunarak, Boğaztepe’de ikamet etmediği halde, Sayın Zeynep Açıkada’ya KKTC İçişleri Bakanlığı tarafından sulu tarım maksatlı Boğaztepe’de kain P/H XV/28 pafta 272/4 numaralı hali arazi verildiğini, bahse konu arazinin sulu tarıma uygun olmadığını, Sayın Açıkada’ya verilen arazinin 2017 yılında komisyon ve bakanlık tarafından uygun görülmeyerek onaylanmamasına rağmen,31 Ekim 2019 yılında kaymakamlığın tekrardan hatırlatması sonucunda 9 Ocak 2020 tarihinde Dönemin İçişleri Bakanının onayı ile arazinin Sayın Zeynep Açıkada’ya haksız yere verildiğini iddia ederek soruşturma başlatılmasını talep etmiştir.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve rapor hazırlanmıştır.

Devamını oku
29
Türkiye ve Azerbaycan Ombudsmanları, İlkan Varol'u ziyaret etti.

Türkiye ve Azerbaycan Ombudsmanları, İlkan Varol'u ziyaret etti.

 

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol, KKTC’de bulunan Türkiye Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç ile Azerbaycan İnsan Hakları Komiseri (Ombudsman) Sabina Aliyeva ile makamında görüştü. 

Devamını oku
30
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Konce Kortay'ın raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Konce Kortay'ın raporunu yayınladı.

         

   Sayın Konce Kortay n/d Konce Ali, Girne kazası Esentepe köyünde bulunan taşınmaz malının 2006 yılında belirlenen sınırlarının sonradan değiştirildiğini, bunun hangi gerekçeye dayanarak yapıldığını öğrenmek için 25 Ekim 2021 tarihinde İskan Komitesi Başkanlığına ve Tapu ve Kadastro Dairesi Müdürlüğüne birer dilekçe ile başvurduğunu ancak herhangi bir cevap alamadığını iddia ederek konunun soruşturulması için Dairemize başvuruda bulunmuştur.

          Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve rapor tanzim edilmiştir.

Devamını oku
3112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

Arşiv