Yayınlanma tarihi: May 18, 2023

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Şener Elcil'in raporunu yayınladı.

 

Dönemin Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Sayın Şener Elcil, 26 Temmuz 2021 tarihinde Dairemize başvuruda bulunarak KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın Yüksek Öğretim Denetleme ve Akreditasyon Kurulu Başkanlığı’na Prof. Dr. Sayın Turgay Avcı’yı atamasının yürürlükteki mevzuata uygun olup olmadığı hususunun soruşturulmasını talep etmiştir.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve ekte sunulan rapor hazırlanmıştır.                                   

38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası uyarınca Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman)’ın görevi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yürütsel ve yönetsel yetkisi olan organ, makam, teşkilat, kamu kurum ve kuruluşlarının veya kişinin Anayasa'da ve 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası’nda belirtilen istisnalar dışındaki ifa etmiş oldukları hizmetlerin yürürlükteki mevzuata ve mahkeme kararlarına uygunluklarını ve yerindeliklerini denetlemek, soruşturmak ve Rapor sunmaktır.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: May 10, 2023

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Ediz Tunçel hakkındaki Raporunu yayınladı.

 

Kuzey Kıbrıs Ulusal Atıcılık Eğitim ve İhtisas Derneği başkanı Sayın Ediz Tunçel, Kuzey Kıbrıs Ulusal Atıcılık Eğitim ve İhtisas Derneğinin (KULAD) faaliyet alanının avcılık ve atıcılık olmasına rağmen, KKTC Avcılık Federasyonuna yapmış oldukları üyelik başvurusunun reddedildiğini, reddedilme gerekçesinin tatmin edici olmadığını, Avcılık Federasyonunun bu tutumu ile kendisine tanınan takdir yetkisini kötüye kullandığını, bu durumun Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu iddia etmektedir. İlaveten, Sayın Ediz Tunçel Kasım 2021 tarihine kadar atıcılık faaliyetlerinde bulunan sporculara Fasıl 57 Ateşli Silahlar Yasası’nın 7’inci maddesinin 2’inci fıkrasının (B) bendi tahtında elde yazılarak Özel İzin Belgesi verildiğini, Kasım 2021 tarihinden itibaren bu belgenin e-devlet üzerinden KKTC Avcılık Federasyonu aracılığı ile alındığını, KKTC Avcılık Federasyonuna bağlı bir kuruma üye olmayan sporcuların bahse konu belgeyi alamadığını, avcılık ile ilgisi olmayan ve sadece atıcılık faaliyetinde bulunmak isteyen kişilerin aidat ödemeye ve/veya avcılık faaliyetinde bulunmaya zorlandığını bu durumun mağduriyet yarattığını söyleyerek konunun Dairemiz tarafından soruşturulmasını talep etmiştir.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve ekte sunulan rapor hazırlanmıştır.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: May 3, 2023

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Yüksel Coşkun hakkındaki Raporunu yayınladı.

Sayın Yüksel Coşkun, eşi Memet Coşkun hakkında 2009 yılında tutuklama-ihraç emri düzenlendiğini ve yasaklı göçmen ilan edilerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne girişinin yasaklandığını, konu tutuklama-ihraç emrinin kaldırılması için İçişleri Bakanlığına müracaat ettiğini ancak talebinin kabul edilmediğini iddia ederek konunun soruşturulması için Dairemize başvurmuştur.

Sayın Yüksel Coşkun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti uyruklu olup, Türkiye Cumhuriyeti uyruklu Sayın Memet Coşkun ile 31 Mart 2010 tarihinde evlenmiştir. Konu şahıs üç çocuğu olduğunu, çocuklarından iki tanesi ve eşiyle birlikte Türkiye’de yaşadıklarını, diğer çocuğunun annesiyle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşadığını, burada üniversiteye başladığını ancak annesinin vefatından sonra tüm ailenin bir arada yaşayabilmesi için KKTC’ye dönmek istediklerini belirtmiştir. Ancak raporumuzu tamamlama aşamasında 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de Adıyaman merkezli bir deprem meydana gelmiştir. Bu depremde Sayın Yüksel Coşkun ve eşinin Hatay’da ikamet ettikleri evleri yıkılmıştır. Deprem olduğu sırada Sayın Yüksel Coşkun ve çocukları tatil için Kıbrıstaydılar. Hatay’a geri dönmediler. Sayın Memet Coşkun’un Hatay’da bir çadırkentte yaşamakta olduğu tespit edilmiştir.

Konuyla ilgili görüşleri alınmak üzere Muhaceret Dairesi Müdürüne 13 Ekim 2022 tarih ve OMB.0.00-03/00-22/174 sayılı yazımız ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarına 27 Ekim 2022 tarih ve OMB.0.00-03/00-22/178 sayılı yazımız gönderilmiştir. Muhaceret Dairesi Müdürü 18 Ekim 2022 tarih ve MHD.0.00-012/99-22/E.6943 sayılı yazıyı, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı ise 2 Kasım 2022 tarih ve İBK.0.00-084/01-22/E.8559 sayılı yazıyı Dairemize göndermiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Nis 5, 2023

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Abdullah Ay hakkındaki Raporunu yayınladı.

 

Sayın Abdullah Ay,  21 Eylül 2016 tarihinde KKTC İçişleri Bakanlığı, Muhaceret Dairesi Müdürlüğü’ne yurttaşlığa alınma başvurusunda bulunduğunu, aradan  beş yıl geçmesine rağmen herhangi bir sonuç alamadığını, Avukatı aracılığı ile 3 Kasım 2020 tarihinde KKTC İçişleri Bakanlığı Muhaceret Dairesi Müdürlüğü’ne yapmış olduğu Bilgi Edinme Başvurusu sonucunda, Muhaceret Dairesi Müdürlüğü tarafından 24 Kasım 2020 tarihinde kendisine cevap verildiğini, bahse konu cevabın tatmin edici olmadığını ve/veya hiçbir esasa ilişkin gerekçe verilmediğini iddia ederek konunun Dairemiz tarafından soruşturulmasını talep etmiştir

Sayın Abdullah Ay’ın başvurusu ile ilgili görüşü alınmak üzere dönemin KKTC İçişleri Bakanlığı Müsteşarına 11 Mart 2021 tarihli ve OMB.0.00-03/00-21/35 sayılı yazımız gönderilmiştir.

Sayın Abdullah Ay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlığı almak için 21 Eylül 2019 tarihinde  KKTC İçişleri Bakanlığı Muhaceret Dairesi’ne başvuruda bulunduğunu ancak kendisi ile ilgili Güvenlik Raporunun temin edilememesinden dolayı vatandaşlık işlemlerinin ileri götürülemediğini iddia etmektedir

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Mar 15, 2023

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Serbay Erdemirci'nin Raporunu yayınladı.

 

            Dairemize başvuruda bulunan Sayın Serbay Erdemirci  Güzelyurt Akçay Köyünde tarımsal amaçlı kullanmak için kendisine kiralanan arazinin başka bir kişiye kiralandığını iddia ederek bu kiralamanın hangi gerekçeyle yapıldığı hususunda KKTC İçişleri Bakanlığı İskan ve Rehabilitasyon Dairesi Müdürlüğünden şikayetçi olduğunu belirterek konunun Dairemiz tarafından soruşturulmasını talep etmiştir       

            Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 Sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve ekte sunulan rapor hazırlanmıştır.  

Devamını oku
124678910Last

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Bülent Küçük'ün  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Bülent Küçük'ün raporunu yayınladı.

         

           Sayın Bülent Küçük ikamet etmekte olduğu Şehit Yusuf Uluğ Sokak No:18 Ortaköy Lefkoşa’daki evinin hemen yanındaki apartmanın bahçesinde bulunan kümes hayvanlarının sayısının çok olduğunu, kötü koku ve gürültü kirliliği yaratmalarından dolayı rahatsızlık yaşadığını, bu konuda Lefkoşa Türk Belediyesine bir çok kez şikayette bulunduğunu ancak şikayetlerinin sonuçsuz kaldığını iddia ederek konunun soruşturulması için Dairemize başvuruda bulunmuştur.

            Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve ekte sunulan rapor tanzim edilmiştir.

Devamını oku
192021
22232425262728
293012345

Arşiv