Yayınlanma tarihi: Haz 8, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Ümit Bahşi'nin raporunu yayınladı.

 

Dairemize başvuruda bulunan Sayın Ümit Bahşi, KKTC Sağlık Bakanlığı’nın Aralık 2015 tarihinde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin ihtiyacı olan 100 adet tıbbi cihaz (İnfüzyon Pompası) için ihale açtığını,  ihaleye katılan iki firmadan biri olan Berhan Medical LTD’in ihaleyi kazanmasına rağmen KKTC Merkezi İhale Komisyonu Başkanlığı’na vermesi gereken numune tıbbi cihazı kimseye haber vermeden izinsiz olarak hastaneden aldığını, söz konusu cihaz üzerine kendi etiketini yapıştırdığını, bu durumun Merkezi İhale Komisyonu Başkanlığınca fark edilmesi üzerine ilgili Şirkete men cezası verdiğini, bu konunun KKTC Sağlık Bakanlığı’na bildirilmesi neticesinde KKTC Sağlık Bakanlığı’nın soruşturma başlattığını, akabinde konuyu Polise ilettiğini, Polis Genel Müdürlüğü görevini yapmadığını ve/veya konuyu Başsavcılığa iletmediğini, bu süre zarfında Berhan Medical LTD’in KKTC Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelere tıbbi malzeme satmaya devam ettiğini iddia ederek, konunun Dairemiz tarafından soruşturulmasını talep etmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: May 31, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Necla Gündoğan'ın raporunu yayınladı.

 

Sayın Necla Gündoğan Dairemize yaptığı başvuruda, Osman Civisilli Caddesi No:68 Bahçeler, İskele adresinde ikamet ettiğini, kendisine ait evde bulunan elektrik sayaç numarasının 26 Haziran 2007 tarihinde 12138527 olmasına rağmen 28 Ocak 2014 tarihli faturada 000408 olarak belirtildiğini, bilahare söz konusu sayaç numarasının 31 Ağustos 2015 tarihli faturada 51963192 olarak değiştirildiğini, yurt dışında olduğu zamanlarda dahi kullanım bedelinin yüksek olduğunu ve taşınmaz malına konulan elektrik direkleri ile ilgili kamulaştırma bedelinin ödenmediğini iddia ederek konunun soruşturulmasını talep etmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: May 31, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği ve Basın Emekçileri  Sendikasının raporunu yayınladı.

 

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği adına Sayın Sami Özuslu ve Basın Emekçileri Sendikası adına Sayın Ali Kişmir Dairemize birlikte yaptıkları başvuruda Kuzey Kıbrıs’ta basın emekçilerinin tüm haklarının Basın İş Yasası tahtında güvence altına alınmasına rağmen söz konusu Basın İş Yasası’nın Çalışma Dairesi tarafından sağlıklı bir şekilde denetlenmediğini, yoğun, stresli ve düzensiz mesai saatleri içerisinde çalışan basın emekçilerinin Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı yatırımlarının eksik veya geç yatırılmasından dolayı mağdur olduklarını, Basın İş Yasası’nın hükümlerinin layıki ile uygulanmadığını ve Çalışma Dairesinin basın kuruluşlarını düzenli bir şekilde denetlemediği cihetle basın emekçileri haklarını alamadıklarını iddia ederek konunun soruşturulmasını talep ettiler.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Nis 20, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Kara  Sınır Kapılarında Sigorta İşlemleri ile ilgili rapor yayınladı.

 

38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasasının 15’inci maddesinin 1’inci fıkrası, Ombudsman’ın basında çıkan haberler, elde ettiği duyumlar ve gözlemler sonucu harekete geçebileceğini öngörmektedir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Nis 11, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Okyay Nazım'ın raporunu yayınladı.

 

Sayın Okyay Nazım,  Sayın Hasan Basri Beycanlı’nın Kıbrıs Sigorta Şti. Limited’e Genel Müdür olarak atanmasının yasal olmadığını,  Kıbrıs Sigorta Şti. Limited’in Yönetim Kurulu eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde münhal açmadan istihdam yaptığını, yapılan atamalar neticesinde kişiler arasında eşitsizlik meydana geldiğini ve/veya bu şekilde atanan kişilere ayrıcalık tanındığını iddia ederek konunun Dairemiz tarafından soruşturulmasını talep etmiştir.

Devamını oku
First3334353638404142Last

«Haziran 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2728
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Bohur Özoğlu'nun  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Bohur Özoğlu'nun raporunu yayınladı.

 

Sayın Bohur Özoğlu, Dairemize başvuruda bulunarak, Boğaztepe’de ikamet etmediği halde, Sayın Zeynep Açıkada’ya KKTC İçişleri Bakanlığı tarafından sulu tarım maksatlı Boğaztepe’de kain P/H XV/28 pafta 272/4 numaralı hali arazi verildiğini, bahse konu arazinin sulu tarıma uygun olmadığını, Sayın Açıkada’ya verilen arazinin 2017 yılında komisyon ve bakanlık tarafından uygun görülmeyerek onaylanmamasına rağmen,31 Ekim 2019 yılında kaymakamlığın tekrardan hatırlatması sonucunda 9 Ocak 2020 tarihinde Dönemin İçişleri Bakanının onayı ile arazinin Sayın Zeynep Açıkada’ya haksız yere verildiğini iddia ederek soruşturma başlatılmasını talep etmiştir.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve rapor hazırlanmıştır.

Devamını oku
29
Türkiye ve Azerbaycan Ombudsmanları, İlkan Varol'u ziyaret etti.

Türkiye ve Azerbaycan Ombudsmanları, İlkan Varol'u ziyaret etti.

 

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol, KKTC’de bulunan Türkiye Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç ile Azerbaycan İnsan Hakları Komiseri (Ombudsman) Sabina Aliyeva ile makamında görüştü. 

Devamını oku
30
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Konce Kortay'ın raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Konce Kortay'ın raporunu yayınladı.

         

   Sayın Konce Kortay n/d Konce Ali, Girne kazası Esentepe köyünde bulunan taşınmaz malının 2006 yılında belirlenen sınırlarının sonradan değiştirildiğini, bunun hangi gerekçeye dayanarak yapıldığını öğrenmek için 25 Ekim 2021 tarihinde İskan Komitesi Başkanlığına ve Tapu ve Kadastro Dairesi Müdürlüğüne birer dilekçe ile başvurduğunu ancak herhangi bir cevap alamadığını iddia ederek konunun soruşturulması için Dairemize başvuruda bulunmuştur.

          Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve rapor tanzim edilmiştir.

Devamını oku
3112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

Arşiv