Yayınlanma tarihi: Kas 6, 2015

İLK KADIN YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ EMİNE DİZDARLI, TAK MUHABİRİ ÖZGÜL GÜRKUT MUTLUYAKALI'YA KONUŞTU:

 

Hukuk camiasına avukatlık, yargıçlık, Kaza Mahkemesi Başkanlığı ve Yüksek Mahkeme Yargıçlığı görevleriyle 30 yıl hizmet verdikten sonra geçtiğimiz Salı gün Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) görevine resmen başlayan Emine Dizdarlı, uzunca bir durgunluk döneminin ardından bu daireye yeniden işlev kazandırmak için kolları sıvadı.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 3, 2015

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı bugün Ombudsman Emine Dizdarlı’yı kabul etti; kabul sırasında yemin töreni düzenlendi.



Emine Dizdarlı’nın özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende Dizdarlı, görevi sırasında Kıbrıs Türk halkına ve KKTC’ye bağlı kalacağına, Anayasa, yasa ve diğer mevzuatı koruyacağına, görevini doğruluk, tarafsızlık ve hakka saygı duygusu içinde, sadece vicdanının emrine uyarak yapacağına dair namusu üzerine yemin etti.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: May 20, 2015

17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü nedeniye Ombudsman Emine Dizdarlı'nın Açıklaması


Her ne kadar da ülkemizdeki yasal mevzuat Avrupa ülkeleri ve diğer dünya ülkeleri ile ayni olmasa da, dünyada Ombudsman’ın en önemli görevlerinden bir tanesi insan haklarını korumak ve devletin organlarının insan haklarına uygun hareket edip etmediğini denetlemektedir. Bu bağlamda , Güney Kıbrıs Ombudsman Dairesi, insan haklarının uygulanmasını sağlamak için ayrı bir insan hakları birimi oluşturmuştur.

Devamını oku
First181920212223242527

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
29
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in raporunu yayınladı.

 

Sayın Mehmet Öztürk Kumser, Sağlık Bakanlığı Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde görev yapan bir hemşireye, çalışmadığı günlere ilişkin haksız biçimde ek çalışma ödeneği verildiğini iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize müracaat etmiştir.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve  rapor hazırlanmıştır.

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Dr. Düriye Deren Oygar’dan yazılı bilgi talep edilmiştir. Sayın Oygar, sorularımızı yanıtlayarak konuya ilişkin belgeleri tarafımıza göndermiştir.

Devamını oku
3012345
6
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Yeşim Özkan'ın  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Yeşim Özkan'ın raporunu yayınladı.

 

Sayın Yeşim Özkan, evinin yakınında bulunan Mod Cafe isimli işyeri ile ilgili rahatsızlık ve şikayetlerini Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ne birer dilekçe yazarak bildirdiğini ancak sorunun çözülmediğini ve dilekçelerine cevap alamadığını iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize başvuruda bulunmuştur.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve rapor hazırlanmıştır.

Devamını oku
789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv