Yayınlanma tarihi: Tem 27, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Mehdi Değirmencioğlu'nun raporunu yayınladı.

 

Dairemize başvuru yapan Sayın Mehdi Değirmencioğlu, Girne’de, Yıldırım Sokak’ta bulunan Özyalçın 5 Apartmanının septik kuyularının sürekli olarak dolup taştığını,  atıkların hem çevreyi kirlettiğini hem de insan sağlığını tehdit ettiğini, diğer apartman sakinlerinin apartmana kadar getirilen  kanalizasyon sistemine  bağlanma için gerekeni  yapmadıklarını, apartman sakinleri ve/veya kullanıcıları dolan kuyuları da boşalttırmayarak  kirliliğe sebebiyet verdiklerini,  Girne Belediyesine 5 Ocak 2015 tarihinde konu ile ilgili yaptığı dilekçeye, Kanalizasyon Şube Amirliğinden 4 Şubat 2015 tarih ve 1/3-306 sayılı cevap yazısını almasına rağmen sorunun çözülmediğini ve apartmanın sakini olarak bu durumdan rahatsız olduklarını belirterek yardım talep etmiştir. 

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Tem 26, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Necati Karavezirler'in raporunu yayınladı.

 

Dairemize başvuruda bulunan Sayın Necati Karavezirler, Cihangir’de Pafta/Harita XXII.12.W.1C’de  bulunan 1 numaralı parsel üzerinde 1974 Harekatı öncesinde tuğla fabrikası bulunduğunu, mezkur fabrika Harekattan sonra askeri amaçlarla kullanıldığını, askeri bölgedeki tuğla-kiremit fabrikasındaki makinelere  yapılan hasar için kendisine puan verildiğini, bir süre sonra mezkur yeri oğluna devretmek amacı ile ilgili Daireye işlemler için gittikleri zaman söz konusu parselin mülkiyetinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adında kayıtlı olduğunu öğrenmesini müteakip tarlasının kendisine iade edilmesini talep ettiğini iddia etmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Tem 25, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Umur Yılmaz'ın raporunu yayınladı.

 

Sayın Umur Yılmaz, Lefkoşa’da Göçmenköy bölgesinde ikamet ettiğini, bu bölgede bulunan The Elysium Park isimli işletmenin yarattığı ses ve gürültü kirliliğinin çevre halkını rahatsız ettiğini ve defalarca şikayet etmesine rağmen KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı Çevre Dairesi Müdürlüğü’nün bu konuda görevini gerektiği şekilde yapmadığını iddia ederek konunun soruşturulması için Dairemizden yardım talebinde bulunmuştur.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Tem 24, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Faik Coşkun'un raporunu yayınladı.

     

Sayın Faik Coşkun, Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından işyeri Coşku Trading Ltd. adına gönderilen İlan Reklam ve Levha Resmi faturalarının yasaya uygun kıstaslar çerçevesinde tahakkuk ettirilmediğini ve Belediye yetkililerinin konuyla ilgili itiraz dilekçelerine cevap vermediğini iddia ederek Dairemize başvuruda bulunmuştur.  

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Tem 11, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Hasan Karşılı'nın raporunu yayınladı.

Sayın Hasan Karşılı, Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından Belediye sınırları içinde bulunan Sevinç Kağıt Kırtasiye Sanayi ve Ticaret Ltd.’ten 2008 yılından kalan ödenmemiş İlan Reklam ve Levha Resim borcu ve ilaveten söz konusu borç ile birlikte gecikme zammı talep edildiğini, ancak kendisinin mezkur işyeri için bir borcu olmadığını iddia ederek, konunun soruşturulması için Dairemizden yardım talebinde bulunmuştur.

Devamını oku
First3536373840424344Last

«Ağustos 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
28
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Hasan Eratal'ın  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Hasan Eratal'ın raporunu yayınladı.

 

Dairemize başvuruda bulunan Sayın Hasan Eratal, Bakanlar Kurulunun 20 Mayıs 2022 tarih ve Ü(K-1)23-2022 sayılı kararıyla Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi’nin Tasfiyesine ilişkin Yasa Gücünde Kararname çıkarıldığını ancak tasfiye edilen şirkette bulunan üyeler arasında anlaşma sağlanıp liman içerisindeki işlemlerin yapıldığını bununla beraber kendisinin direktörü olduğu Armos Port Management and Trading Limited’in de  KKTC Limanlarında faaliyet göstermek istediğini belirtmiştir. Konu şahıs bilgi almak ve yetkilendirme talep etmek için 7 Haziran 2022 tarihinde Başbakanlığa ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına birer dilekçe yaptığını ancak dilekçelerine herhangi bir cevap alamadığını iddia ederek konunun soruşturulması için Dairemize başvurmuştur.

Sayın Eratal’ın başvurusuna konu ettiği şikayetler iki noktada değerlendirilmiştir. Birincisi Başbakanlığa ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına yapılan dilekçelere cevap verilip verilmediği, ikincisi ise Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi’nin tamamen tasfiye edilip edilmediği ve/veya tasfiye sürecinde KKTC Limanlarındaki faaliyetlerin şirket üyeleri tarafından yürütülmeye devam edilmesinin hukuku uygun olup olmadığıdır.

Devamını oku
293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Arşiv