Yayınlanma tarihi: Ara 15, 2015

Sivil Toplum Örgütlerinin Ziyareti

Farklı alanlarda faaliyet gösteren ve kamu yararına çalışan 14 Sivil Toplum Orgütünün oluşturduğu Kıbrıs Sivil Toplum Örgütleri Ağı Derneklerin faaliyet alanlarında yüz-yüze kaldıkları sorunları görüşmek için Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı’yı ziyaret etti.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Ara 15, 2015

Devlet çalışanlarının ikinci iş yasağını delmeleri konusu

Sayın Levent Özadam, bugün yayınlanan Kıbrıs Postasındaki mesaj kutusu bölümünde Devlet çalışanlarının ikinci iş yasağını delmeleri hususunda müdahil olmadığım için serzenişte bulunmuştur.

38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasasının 13(1)(A) maddesinin (ç) fıkrası ile 13(2) maddesinde belirtilen kurum ve kuruluşların görev ve yetkilerini ilgilendiren konular Yüksek Yönetim Denetçisinin yetkisi dışındadır.Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) yukarıda (1)’inci fıkranının (A) bendinde öngörülen makamların ve kurumların yetkisi dahilinde olan konularda müracaat yapılması veya duyum alması halinde konuyu ilgili makama iletmekle mükelleftir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 10, 2015

Ombudsman Emine Dizdarlı 10 Kasım 2015 tarihinde Mustafa Alkan ile Genç TV Er Meydanı programının konuğu oldu.

Ombudsman Emine Dizdarlı 10 Kasım 2015 tarihinde Mustafa Alkan ile Genç TV Er Meydanı programının konuğu oldu.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 10, 2015

Basın Bildirisi

KKTC Anayasası’nın birinci maddesinde Devletin, demokrasi, sosyal adalet ve hukukun üstünlüğü ilkelerine dayanan laik bir cumhuriyettir.

Özellikle hukukun üstünlüğü ilkesi Anasayanın üstünlüğü ve bağlayıcılığı ilkesi ile birlikte değerlendirilmelidir. Bu ilkelere göre devlet organları, Anayasa ve yasalar çerçevesinde hareket etmek, yasalarda Anayasaya uygunluğu sağlamak ve temel hak ve özgürlükleri güvence altına almakla yükümlüdür. Hukuk devletinde, devletin tüm kurum, kuruluş ve organları üzerinde (yasa koyucu dahil) hukukun egemen olması gerekmektedir. Dolayısıyle hukuk devletinin bir gereği olarak hiç bir organ, makam veya mercii Anayasadan almadığı bir yetkiyi kullanamaz. Bu devlet düzeni sayesinde yönetilenlere hukuk güvenliği sağlamaktadır. Başka bir deyişle, Devlet görevlerini belli hukuk kuralları içeriğinde yürütmelidir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 10, 2015

Ombudsman Emine Dizdarlı'dan Milli Eğitim Bakanlığı'na uyarı

Göreve gelir gelmez icraatlarına başlayan Emine Dizdarlı, KTÖS’ün başvurusu üzerine Eğitim Bakanlığına, Teknik Kurul’un en kısa sürede toplanması gerektiğni belirtti.

Devamını oku
First1819202122232426

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Bülent Küçük'ün  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Bülent Küçük'ün raporunu yayınladı.

         

           Sayın Bülent Küçük ikamet etmekte olduğu Şehit Yusuf Uluğ Sokak No:18 Ortaköy Lefkoşa’daki evinin hemen yanındaki apartmanın bahçesinde bulunan kümes hayvanlarının sayısının çok olduğunu, kötü koku ve gürültü kirliliği yaratmalarından dolayı rahatsızlık yaşadığını, bu konuda Lefkoşa Türk Belediyesine bir çok kez şikayette bulunduğunu ancak şikayetlerinin sonuçsuz kaldığını iddia ederek konunun soruşturulması için Dairemize başvuruda bulunmuştur.

            Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve ekte sunulan rapor tanzim edilmiştir.

Devamını oku
192021
22232425262728
29
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in raporunu yayınladı.

 

Sayın Mehmet Öztürk Kumser, Sağlık Bakanlığı Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde görev yapan bir hemşireye, çalışmadığı günlere ilişkin haksız biçimde ek çalışma ödeneği verildiğini iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize müracaat etmiştir.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve  rapor hazırlanmıştır.

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Dr. Düriye Deren Oygar’dan yazılı bilgi talep edilmiştir. Sayın Oygar, sorularımızı yanıtlayarak konuya ilişkin belgeleri tarafımıza göndermiştir.

Devamını oku
3012345

Arşiv