Yayınlanma tarihi: Ağu 26, 2016

Kamu Hizmet Komisyonu Başkanı Sayın Kamil Kayral dairemizi ziyaret etti.

Kamu Hizmet Komisyonu Başkanı Sayın Kamil Kayral dairemizi ziyaret etti.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Ağu 25, 2016

YÖDAK'a KKTC Cumhurbaşkanı tarafından soruşturma memuru atanması şart

25 Ağustos 2016 Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Dairesi’nin YÖDAK ile ilgili 15 Ağustos 2016 tarihli raporu yayınlamasını müteakip KKTC Cumhurbaşkanılığı tarafından takip edilmesi gereken usulün ne olduğu veya bu sürecin nasıl gelişeceği konusuna ışık tutmak bakımından basın mensupları arkadaşlarımızdan gelen soru ve bilgi istemi taleplerine istinaden bu açıklamayı yapma ihtiyacı doğmuştur.

 

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Haz 21, 2016

Ombudsman Emine Dizdarlı Gündeme Bakış programının konuğu oldu.

Ombudsman Emine Dizdarlı Gündeme Bakış programına katılarak Ombudsman Dairesi hakkında bilgi verdi.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: May 12, 2016

Engelliler Haftası nedeniyle Ombudsman Emine Dizdarlı'nın Basın Açıklaması

KKTC’de engelli bireylerimiz maalesef dünya standartlarının altında yaşamlarını sürdürmetke ve hizmet görmektedirler. Ülkemizde binalar, kaldırımlar, yollar, evler, hastahaneler veya sağlık tesisleri engellilerin ihtiyaçlarına göre dizayn edilmemiştir. Engellilerin toplumun tüm bireyleriyle eşit koşullarda fiziki çevreye, sosyal hayata, ulaşıma, bilgi ve iletişim olanaklarına erişimlerinin sağlanması ve kolaylaştırılması gerekmektedir. Erişimin önündeki engellerin kalkması ve engellerin temel insani hizmetlere (eğitim, sağlık, istihdam) ve çevresel servislere ulaşmaları hayati önem taşımaktadır.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Nis 5, 2016

Tüketicinin korunmasında Ombudsman Denetimi.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı "15 Mart Dünya Tüketiciler Günü" nedeniye düzenlenen etkinlikte "Tüketicinin korunmasında Ombudsman Denetimi" konusunda konuşma yaptı.

Devamını oku
First1718192022242526Last

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Bülent Küçük'ün  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Bülent Küçük'ün raporunu yayınladı.

         

           Sayın Bülent Küçük ikamet etmekte olduğu Şehit Yusuf Uluğ Sokak No:18 Ortaköy Lefkoşa’daki evinin hemen yanındaki apartmanın bahçesinde bulunan kümes hayvanlarının sayısının çok olduğunu, kötü koku ve gürültü kirliliği yaratmalarından dolayı rahatsızlık yaşadığını, bu konuda Lefkoşa Türk Belediyesine bir çok kez şikayette bulunduğunu ancak şikayetlerinin sonuçsuz kaldığını iddia ederek konunun soruşturulması için Dairemize başvuruda bulunmuştur.

            Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve ekte sunulan rapor tanzim edilmiştir.

Devamını oku
192021
22232425262728
29
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in raporunu yayınladı.

 

Sayın Mehmet Öztürk Kumser, Sağlık Bakanlığı Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde görev yapan bir hemşireye, çalışmadığı günlere ilişkin haksız biçimde ek çalışma ödeneği verildiğini iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize müracaat etmiştir.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve  rapor hazırlanmıştır.

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Dr. Düriye Deren Oygar’dan yazılı bilgi talep edilmiştir. Sayın Oygar, sorularımızı yanıtlayarak konuya ilişkin belgeleri tarafımıza göndermiştir.

Devamını oku
3012345

Arşiv