Yayınlanma tarihi: Mar 9, 2017

"Kadın Gözüyle Kadın" Fotoğraf Sergisi Ombudsman Emine Dizdarlı tarafından açıldı.

 

Kıbrıs Türk Öğretmenler  Sendikası’nın (KTÖS) 8 Mart  Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde  düzenlediği “Kadın Gözüyle Kadın”  isimli fotoğraf sergisi, EMAA Başkent Sanat Merkezi’nde Ombudsman Emine Dizdarlı tarafından açıldı.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Mar 9, 2017

Ombudsman Emine Dizdarlı "Mücadele=Barış=Kadın" konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) kadın bürosunun üyelerine yönelik “Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla KTAMS konferans salonunda düzenlediği “Mücadele = Barış = Kadın”  isimli panele ilk kadın  Sendika Başkanı Sayın Gülev Sıdal, ilk kadın Meclis Başkanı Sayın Fatma Ekenoğlu ve ilk kadın  Ombudsman Emine Dizdarlı,  konuşmacı olarak katıldılar.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Mar 8, 2017

Ombudsman Emine Dizdarlı'nın  8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

 

Her yıl 8 Mart  tarihinde kutlanan  Dünya Kadınlar Günü kadın ile ilgili sosyal bilinci, şiddeti, sosyal engelleri veya kadın ile ilgili  algıyı değiştirebilmek ve farkındalık  yaratma amacını gütmektedir. KKTC’de insan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi, ekonomik, siyasi ve sosyal  başarıların elde edilmesi istenen seviyede midir? Bir kadın olarak haklarınızı biliyor musunuz? Kadın haklarının kazanılmasında veya kadınların birlikteliği mücadelesini simgeleyen bu günde sosyal gelişim için, temel insan haklarının kullanılması  için,  ve toplumsal cinsiyet eşitliği için  ne yapmamız gerektiğini biliyor muyuz?

Kadın haklarının kazanılmasında, nerelerden başlanıldığını ve bugünlere nasıl gelindiğinin hatırlanması bağlamında kadınlar arasında bir dayanışma ve değişim için çaba harcadığımız bir gün olmalıdır. Çeşitli platformlarda yapılan etkinlikler ülkenin kalkınmasında kadının yeri ve önemi vurgulanmalıdır.

Kadınlarımızın ülke siyasetinde, ekonomisinde, çalışma hayatında ve sosyal yaşamda daha aktif olmaları ve gerekli toplum bilincinin oluşturulmasına yardımcı olmalıdır. Geleceğimizin  şekillendirilmesinde önemli rol oynayan kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyorum. 

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Şub 28, 2017

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman)  Emine Dizdarlı Ankara’da yer alacak 4’üncü Uluslararası  Ombudsmanlık Sempozyumu’na katılacaktır.

 

Ombudsman Emine Dizdarlı Kamu Baş Denetçisi Sayın Şeref Malkoç’un davetlisi  olarak 4’üncü Uluslararası Ombudsmanlık  toplantısına katılmak üzere 1 Mart Çarşamba  günü Ankara’ya gidecek ve 4 Mart  Cumartesi günü adaya dönüş yapacaktır.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Şub 10, 2017

KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Mustafa Akıncı, bağımsız kurumların Başkanlarını kabul ederek Kıbrıs müzakere süreciyle ilgili bilgi verdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Mustafa Akıncı, bağımsız kurumların Başkanlarını kabul ederek Kıbrıs müzakere  süreciyle ilgili bilgi verdi.

Devamını oku
First1415161719212223Last

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Bülent Küçük'ün  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Bülent Küçük'ün raporunu yayınladı.

         

           Sayın Bülent Küçük ikamet etmekte olduğu Şehit Yusuf Uluğ Sokak No:18 Ortaköy Lefkoşa’daki evinin hemen yanındaki apartmanın bahçesinde bulunan kümes hayvanlarının sayısının çok olduğunu, kötü koku ve gürültü kirliliği yaratmalarından dolayı rahatsızlık yaşadığını, bu konuda Lefkoşa Türk Belediyesine bir çok kez şikayette bulunduğunu ancak şikayetlerinin sonuçsuz kaldığını iddia ederek konunun soruşturulması için Dairemize başvuruda bulunmuştur.

            Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve ekte sunulan rapor tanzim edilmiştir.

Devamını oku
192021
22232425262728
29
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in raporunu yayınladı.

 

Sayın Mehmet Öztürk Kumser, Sağlık Bakanlığı Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde görev yapan bir hemşireye, çalışmadığı günlere ilişkin haksız biçimde ek çalışma ödeneği verildiğini iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize müracaat etmiştir.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve  rapor hazırlanmıştır.

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Dr. Düriye Deren Oygar’dan yazılı bilgi talep edilmiştir. Sayın Oygar, sorularımızı yanıtlayarak konuya ilişkin belgeleri tarafımıza göndermiştir.

Devamını oku
3012345

Arşiv