Yayınlanma tarihi: Kas 1, 2017

Gazeteci Örgütleri Ombudsman'a Başvurdu.

 

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), Yüksek Yönetim Denetçisi’nden (Ombudsman) Çalışma Dairesi hakkında inceleme başlatmasını talep etti.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eki 23, 2017

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Ombudsman (YÜksek Yönetim Denetçisi) Emine Dizdarlı'yı ziyaret ettti.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı’yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hak ve adaletin olmadığı toplumlarda daha iyiye gidilemeyeceğini kaydederek, “Yargının yanında Yüksek Yönetim Denetçisi’nin de son derece önemli bir işlevi olduğuna inanıyorum” dedi. Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı, idareyle vatandaş arasında köprü vazifesi gördüklerini belirterek, “İdarenin, tanzim ettiğimiz raporlardaki tavsiyelere uymasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eki 18, 2017

Ombudsman Emine Dizdarlı Lefke Avrupa Üniversitesi, Hassas Terazi Hukuk Kulübü tarafından düzenlenen “Karşılaştırmalı Hukukta Ombudsmanlık Kurumu” Konulu Konferansa konuşmacı olarak katıldı.

 

Göreve geldiğim 2015 yılından itibaren Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Dairesi’nin faaliyetleri etkin bir şekilde devam etmektedir. Bu süreç içerisinde bir çok kişi Dairemizin çalışmalarını merak etmiş ve Ombudsman’ın ne olduğu veya Ombudsman’ın görevlerinin neler olduğu sorusunu sormuştur. Ombudsmanlık müessesesi eski bir  kültür olan İskandinav ülkelerinin uygulamasından gelen bir yapıya sahiptir. Ombudsman kelimesi İsveç kökenli olup en genel haliyle delege, halkın avukatı, vekil veya bir diğer kişi veya kişiler tarafından o kişi veya kişiler adına hareket etmeye ve onların haklarını korumaya yetkili kılınmış kimseyi ifade etmek için kullanılır. Ombudsman vatandaşların kamu kuruluşları hakkındaki şikayetlerini araştırmakla yükümlü kamu görevlisi anlamına gelmektedir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eki 5, 2017

Doğu Akdeniz Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı İlk Ders Sunumu Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı tarafından yapıldı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı İlk Ders Sunumu Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı tarafından yapıldı.

Genellikle üniversiteye başlayan öğrenciler ilk gün heyecanı çeker. Bu gün ben de böyle bir önemli günde “İlk dersi” vermenin heyecanını yaşıyorum.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eki 2, 2017

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı’nın katıldığı Bükreş ve İstanbul Konferansları Hakkında Bilgilendirme

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı 20-24 Eylül 2017 tarihleri arasında Romanya’nın başkenti Bükreş şehrinde Romanya Parlementosu’nda yapılan Avrupa Ombudsman Enstitüsü (EOI) Genel Kuruluna ve Uluslararası İnsan Hakları Konferansı’na katılmıştır.

Devamını oku
First1112131416181920Last

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
29
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in raporunu yayınladı.

 

Sayın Mehmet Öztürk Kumser, Sağlık Bakanlığı Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde görev yapan bir hemşireye, çalışmadığı günlere ilişkin haksız biçimde ek çalışma ödeneği verildiğini iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize müracaat etmiştir.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve  rapor hazırlanmıştır.

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Dr. Düriye Deren Oygar’dan yazılı bilgi talep edilmiştir. Sayın Oygar, sorularımızı yanıtlayarak konuya ilişkin belgeleri tarafımıza göndermiştir.

Devamını oku
3012345
6
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Yeşim Özkan'ın  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Yeşim Özkan'ın raporunu yayınladı.

 

Sayın Yeşim Özkan, evinin yakınında bulunan Mod Cafe isimli işyeri ile ilgili rahatsızlık ve şikayetlerini Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ne birer dilekçe yazarak bildirdiğini ancak sorunun çözülmediğini ve dilekçelerine cevap alamadığını iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize başvuruda bulunmuştur.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve rapor hazırlanmıştır.

Devamını oku
789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv