Yayınlanma tarihi: Haz 21, 2017

Hazine Taşınmaz Mallarının Kiralanmasına İlişkin Yasaların Değerlendirilmesi

Hazine Taşınmaz Malları ile ilgili Yasal Durum:

38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası’nın ilgili hükümleri arasında yürütsel ve yönetsel yetkisi olan organ, makam, teşkilat, kamu kurum ve kuruluşlarının veya kişinin ifa etmiş oldukları hizmetlerin KKTC Anayasası’na, yürürlükteki mevzuata ve mahkeme kararlarına uygunluklarını ve yerindeliklerini denetlemek ve saptadığı yasa dışı işlem ve eylemin düzeltilmesi için uyarmak, bilgilendirmek veya tavsiyede bulunmak vardır.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: May 17, 2017

17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü nedeniyle cinsiyet temelli ayrımcılığa karşı mücadeleyi destekliyoruz.

17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü nedeniyle cinsiyet temelli ayrımcılığa karşı mücadeleyi destekliyoruz.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: May 5, 2017

"Medya ve Yeni Medya Ekseninde KKTC'de Basın Hak ve Özgürlükleri " Paneline katılan Ombudsman  Emine Dizdarlı'nın Konuşması.

 

                                                                            Basın Özgürlüğü ve Sınırları                    

Basın özgürlüğü nedir? Basın özgürlüğü görüş ve düşünceleri basın-yayın yoluyla açıklayabilmek ve yayabilme hakkıdır. Bu hak Birleşmiş Milletler  tarafından İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde ilan edilen ve bir çok ülke tarafından kabul edilen bir haktır.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Nis 19, 2017

Ombudsman Emine Dizdarlı Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin kuruluşunun 446. yıl dönümü nedeniyle Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi'nde Vakıf ve Kadın konulu programa katıldı.

VAKIFLARIN GÜNÜMÜZE YANSIMASI

Vakıf nedir? veya Vakıfların kuruluş amaçları nelerdir? sorularına değinmek isterim. Özetle Vakıf bir kişinin, belirli bir hizmetin yerine getirilmesi ya da başkalarının yararlanması için malını, parasını veya mülkünü bağışlayarak oluşturmuş olduğu kuruluştur. Vakıflar kâr amacı gütmezler. Vakıfların kuruluş amacı toplumsal dayanışma ve yardımlaşmadır. Vakıfların genel amaçları içinde ekonomik ve mali bakımdan güçsüz durumda olanları desteklemek, güçlendirmek ve onların sosyal ve ekonomik durumlarını düzeltmek vardır. Yine Vakıflar, çeşitli toplumsal alanlarda hizmet vermek, hayır işleri görmek üzere kurulurlar. Bu nedenle Vakıfların görevleri arasında insanlardaki yardım duygusunu geliştirmek, dayanışmanın önemini anlamak ve insanların gönül zenginliğine ulaşmasına yardımcı olmak vardır. Bu bağlamda Vakıflar, sosyal hizmetler, eğitim ve öğretim hizmeti, sanat ve kültür hizmetleri, sağlık hizmetleri, aş evi hizmetleri ve iktisadi hizmetleri ile topluma yarar sağlamaktadırlar.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Nis 19, 2017

Ombudsman Emine Dizdarlı,  Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) yetkisi hakkında  açıklama yaptı.

 

Sayın Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün 18 Nisan 2017 tarihinde basında yer alan 17 Nisan 2017 tarihli Raporumuza istinaden yapmış olduğu “yetkimizi aştığımız” iddiasına cevap verme ihtiyacı hasıl olmuştur.

Devamını oku
First1213141517192021Last

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
29
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in raporunu yayınladı.

 

Sayın Mehmet Öztürk Kumser, Sağlık Bakanlığı Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde görev yapan bir hemşireye, çalışmadığı günlere ilişkin haksız biçimde ek çalışma ödeneği verildiğini iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize müracaat etmiştir.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve  rapor hazırlanmıştır.

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Dr. Düriye Deren Oygar’dan yazılı bilgi talep edilmiştir. Sayın Oygar, sorularımızı yanıtlayarak konuya ilişkin belgeleri tarafımıza göndermiştir.

Devamını oku
3012345
6
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Yeşim Özkan'ın  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Yeşim Özkan'ın raporunu yayınladı.

 

Sayın Yeşim Özkan, evinin yakınında bulunan Mod Cafe isimli işyeri ile ilgili rahatsızlık ve şikayetlerini Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ne birer dilekçe yazarak bildirdiğini ancak sorunun çözülmediğini ve dilekçelerine cevap alamadığını iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize başvuruda bulunmuştur.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve rapor hazırlanmıştır.

Devamını oku
789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv