Yayınlanma tarihi: Eyl 5, 2019

Ombudsman Emine Dizdarlı 29. Dönem Altı Aylık Raporunu Cumhurbaşkanı Sayın Mustafa Akıncı'ya sundu.

Ombudsman Emine Dizdarlı 29. Dönem Altı Aylık Raporunu Cumhurbaşkanı  Sayın Mustafa Akıncı'ya  sundu.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eyl 3, 2019

Ombudsman Emine Dizdarlı 29. Dönem Altı Aylık Raporunu Meclis Başkanı Sayın Teberrüken Uluçay'a sundu.

Ombudsman Emine Dizdarlı 29. Dönem Altı Aylık Raporunu Meclis Başkanı Sayın Teberrüken Uluçay'a  sundu.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 14, 2018

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı’nın KKTC Anayasası’nın 112'inci maddesine ilişkin değerlendirmesi:

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Anayasası’nın 112’inci maddesi Bakanlar Kurulu’nun hangi koşullar altında Yasa Gücünde Kararname çıkarabileceği koşullarını düzenlemektedir. Söz konusu Anayasa maddesi tahtında ekonomik konularda, ivedilik varsa, Bakanlar Kurulu Yasa Gücünde Kararname çıkarabilir. Yasa Gücünde Kararname, Resmi  Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girer ve ayni gün, gerekçesi ile birlikte Cumhuriyet Meclisi’ne sunulur. Cumhuriyet Meclisi’ne sunulan Yasa Gücünde Kararnameler, İçtüzüğün, yasaların görüşülmesi için koyduğu kurallara göre komitelerde ve Genel Kurulda, diğer bütün konulardan önce, öncelik ve ivedilikle görüşülüp karara bağlanır. Meclis bu konudaki kararlarını doksan gün içinde verir.  Bakanlar Kurulu Yasa Gücünde Kararnameler ile, yeni mali yükümlülükler getiremez, kişisel ve siyasal hak ve özgürlükleri kısıtlayamaz.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eki 10, 2018

International Ombudsman Institute (IOI) Brüksel Konferansı

     

Belçika Federal Ombudsmanları Sayın Catherine De Bruecker ve Sayın Guido Herman’ın  daveti üzerine Uluslararası Ombudsman Enstitüsü’nün (IOI) 40.yılının kutlamaları çerçevesinde Brüksel’de 1 Ekim 2018 ile 3 Ekim 2018 tarihleri arasında (her iki tarih dahil) gerçekleşen konferansa katıldım.

 

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eyl 6, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı'nın Temel Haklar, Özgürlükler ve Ödevler hakkındaki açıklaması

 

KKTC Anayasası’nın 32’inci maddesi toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkını düzenlemiştir. Söz konusu madde gereğince yurttaşlar önceden izin almaksızın, silahsız ve saldırısız toplanma veya gösteri yürüyüşü yapma hakkına sahiptir. Bu hak, kamu düzenini korumak için yasa ile sınırlanabilir. Yine, KKTC Anayasa’sının  54’üncü maddesi tahtında çalışanlar,  işverenle olan ilişkilerinde, ekonomik ve sosyal durumlarını korumak ve düzeltmek amacıyla toplu sözleşme  ve grev hakkına sahiptir. Grev hakkının kullanılması, yalnız ulusal güvenliği, Anayasal düzeni, kamu güvenliğini veya KKTC Anayasası’nın  herhangi bir kişiye sağladığı hak ve özgürlükleri korumak amacıyla sınırlanabilir.

Devamını oku
First89101113151617Last

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
29
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in raporunu yayınladı.

 

Sayın Mehmet Öztürk Kumser, Sağlık Bakanlığı Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde görev yapan bir hemşireye, çalışmadığı günlere ilişkin haksız biçimde ek çalışma ödeneği verildiğini iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize müracaat etmiştir.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve  rapor hazırlanmıştır.

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Dr. Düriye Deren Oygar’dan yazılı bilgi talep edilmiştir. Sayın Oygar, sorularımızı yanıtlayarak konuya ilişkin belgeleri tarafımıza göndermiştir.

Devamını oku
3012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv