Yayınlanma tarihi: Mar 3, 2020

Ombudsman Emine Dizdarlı Vois Cyprus tarafından düzenlenen "Kapasite Geliştirme" "Capacity Building" atölye çalışmasına katıldı.

Ombudsman Emine Dizdarlı Vois Cyprus tarafından Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen "Kapasite Geliştirme" "Capacity Building" atölye  çalışmasına, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası hakkında bir konuşma yaparak bilgi verdi ve öğrencilerin sorularını cevapladı.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Şub 24, 2020

Ombudsman Emine Dizdarlı Friedrich Erbert Stiftung (FES) Vakfı’nın desteği ile Envision Diversity tarafından düzenlenen Aktivizim, Hukuk ve İki Kesimdeki Değişim isimli konferansa katıldı.

Ombudsman Emine Dizdarlı Friedrich Erbert Stiftung (FES) Vakfı’nın desteği ile Envision Diversity tarafından düzenlenen Aktivizim, Hukuk ve İki Kesimdeki Değişim isimli konferans’ta yaptığı konuşmada LGBTİ hakları çerçevesinde Fasıl 154 Ceza Yasası’nda yapılan değişiklikler konusuna değinmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 22, 2019

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı 2'nci İstanbul Ombudsmanlık Konferansına katıldı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından "İyi Yönetim İlkeleri ve Ombudsmanlık" temasıyla  düzenlenen 2. İstanbul Uluslararası Ombudsmanlık Konferansına katıldı. Açılışı Dolmabahçe Sarayı'nda yapılan ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Taryyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen Konferansa 60 ülkeden 150 Ombudsman katılmıştır.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 15, 2019

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı 2'nci Uluslararası İstanbul Ombudsmanlık Konferansına katılacaktır.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı Türkiye Kamu Başdenetçisi Sayın Şeref Malkoç'un davetine icabetle, 18-19 Kasım 2019 tarihlerinde  2'nci İstanbul Uluslararası Ombudsmanlık Konferansına katılacaktır. Bu süre içerisinde Sayın Emine Dizdarlı 17 Kasım 2019 tarihinde yer alacak olan Asya Ombudsmanları Birliği'nin Kurul Toplantısına da iştirak edecektir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 14, 2019

Dünya Diyabet Günü nedeniyle Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı tarafından resim hazırlandı.

Dünya Diyabet Günü nedeniyle Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı tarafından Uluslararası Diyabet Federasyonunun belirlediği 14 Kasım Diyabet Günü Teması "Yürümek Güzeldir". Bu resim ile  amacımız, diyabetin aile üzerindeki etkisi konusunda farkındalık yaratmak ve bu hastalıktan etkilenen aileleri desteklemek, aynı zamanda diyabetin yönetimi, bakımı, önlenmesi ve eğitiminde ailenen rolünü vurgulamaktır.

Devamını oku
First678911131415Last

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Bülent Küçük'ün  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Bülent Küçük'ün raporunu yayınladı.

         

           Sayın Bülent Küçük ikamet etmekte olduğu Şehit Yusuf Uluğ Sokak No:18 Ortaköy Lefkoşa’daki evinin hemen yanındaki apartmanın bahçesinde bulunan kümes hayvanlarının sayısının çok olduğunu, kötü koku ve gürültü kirliliği yaratmalarından dolayı rahatsızlık yaşadığını, bu konuda Lefkoşa Türk Belediyesine bir çok kez şikayette bulunduğunu ancak şikayetlerinin sonuçsuz kaldığını iddia ederek konunun soruşturulması için Dairemize başvuruda bulunmuştur.

            Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve ekte sunulan rapor tanzim edilmiştir.

Devamını oku
192021
22232425262728
29
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in raporunu yayınladı.

 

Sayın Mehmet Öztürk Kumser, Sağlık Bakanlığı Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde görev yapan bir hemşireye, çalışmadığı günlere ilişkin haksız biçimde ek çalışma ödeneği verildiğini iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize müracaat etmiştir.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve  rapor hazırlanmıştır.

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Dr. Düriye Deren Oygar’dan yazılı bilgi talep edilmiştir. Sayın Oygar, sorularımızı yanıtlayarak konuya ilişkin belgeleri tarafımıza göndermiştir.

Devamını oku
3012345

Arşiv