Yayınlanma tarihi: Kas 14, 2023

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 40. kuruluş yıldönümünü coşku ve gururla kutluyoruz.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 40. kuruluş yıldönümünü coşku ve gururla kutluyoruz. 

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ı ve Kıbrıs Türk Halkının Varoluş ve Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ü rahmet ve minnetle anıyoruz. 

Geçmişten günümüze birlik ve beraberlik içinde aydınlık yarınlara yürümek dileğiyle.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 4, 2023

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol, Avrupa Ombudsmanlık Enstitüsü tarafından düzenlenen konferansta konuşma yaptı.

 

 

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol, Avrupa Ombudsmanlık Enstitüsü tarafından düzenlenen konferansta konuşma yaptı.

Ombudsman İlkan Varol, din, dil, ırk ayrımı gözetilmeden Anayasa karşısında herkesin eşit olduğunu vurguladı.

Varol, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Anayasası ve Ombudsman yasasının insan hakları konusunda bünyelerinde barındırdığı eşitlikle ilgili maddelere vurgu yaparak, ülkede din, dil, ırk ayrımı yapılmaksızın herkesin yasalar karşısında eşit olduğunu kaydetti.

Varol, Dubai’de Avrupa Ombudsmanlık Enstitüsü tarafından davet edildiği konferansta “Dini Haklara Odaklanarak, Ayrımcılığa Karşı Korumada Ombudsmanın Rolü” konusunda konuşma yaptı.

Dini haklara odaklanarak ombudsmanın ayrımcılığa karşı korumadaki rolünü ele alan Varol, Ombudsman’ın birçok ülkede bağımsız bir kamu kurumu veya kişi olarak, vatandaşların ve toplumun haklarını ve çıkarlarını korumayı amaçlayan önemli bir role sahip olduğunu vurguladı.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 3, 2023

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol konferansa katılmak üzere gittiği Dubai’de temaslarda bulunuyor.

 

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol “Dini Haklara Odaklanarak, ayrımcılığa karşı korumada Ombudsmanın rolü" konulu konferansa katılmak üzere gittiği Dubai’de temaslarda bulunuyor.

Varol, Türkiye Cumhuriyeti Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer ve Dubai Başkonsolos Onur Şaylan’ı ziyaret etti. Ziyaretler sırasında KKTC’de yaşanan son gelişmeler değerlendirildi ve fikir teatisi yapıldı.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 3, 2023

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol, Dubai’de temaslarda bulunuyor.

 

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan  Varol, Dubai’de temaslarda bulunuyor.

Varol, TC Dubai Başkonsolosluğunun Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı kutlaması davetine katıldı

 Ombudsman İlkan Varol, Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Onur Şaylan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl kutlaması davetine katıldı.
 
Ombudsman İlkan Varol “Dini Haklara Odaklanarak, ayrımcılığa karşı korumada Ombudsmanın rolü" konulu konferansa katılmak için Dubai’de bulunuyor.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eki 12, 2023

Ombudsman İlkan Varol, KIBRIS TV’de yer alan Halil Esendağlı’nın hazırlayıp sunduğu ‘Her Şey Masada’ programına konuk oldu.

 

 

Varol, Ombudmsanlık’ta yaşanan personel eksikliğinin giderilmesi için yasada değişiklik yapılması gerektiğini kaydetti.

“Hukukçuya ihtiyaç var”

“Tek hukukçu benim”... Ombudsman İlkan Varol, vatandaş şikayetlerinin katlanarak arttığını belirterek, Ombudsman kadrosunda hukukçu olmadığını tek başına bir hukukçu olarak bu kadar dosyaya yetişmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

   Varol, yasada belirlenen 22 personel sayısına rağmen şu anda sadece 12 personelle çalışmak zorunda kaldıklarını vurgulayarak, yasada belirtilen 22 sayısı tamamlansa dahi yine de personel eksikliği yaşayacaklarını aktardı.

Devamını oku
First45679111213Last

«Şubat 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2627282930311
2345678
9101112
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Emre Aktaş ve Sayın Berke Aktaş'ın raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Emre Aktaş ve Sayın Berke Aktaş'ın raporunu yayınladı.

            Sayın Emre Aktaş ve Sayın Berke Aktaş yapacakları inşaat için Gazimağusa Kaymakamlığı tarafından 9 Mayıs 2024 tarihinde hesaplanan inşaat ruhsatı bedelini 20 Haziran 2024 tarihinde ödediklerini, 28 Kasım 2024 tarihinde projeyi teslim etmek için gittiklerinde inşaat ruhsatı bedelinin değiştiğini, konu ruhsatın yeniden yapılandırılarak kendilerinden ek ücret talep edildiğini ve mağdur olduklarını iddia ederek Dairemize başvuruda bulunmuşlardır.

Devamını oku
131415
16171819202122
2324252627281
2345678

Arşiv