Yayınlanma tarihi: Kas 22, 2017

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu, Ombudsman Emine Dizdarlı'yı ziyaret etti.

 

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu,  Ombudsman Emine Dizdarlı’yı ziyaret ederek, özellikle son yıllarda görünür bir biçimde arttığına işaret ettiği  kadına yönelik şiddet konusunda atılması gereken adımlarla ilgili desteklerini istedi.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 1, 2017

Gazeteci Örgütleri Ombudsman'a Başvurdu.

 

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), Yüksek Yönetim Denetçisi’nden (Ombudsman) Çalışma Dairesi hakkında inceleme başlatmasını talep etti.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eki 23, 2017

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Ombudsman (YÜksek Yönetim Denetçisi) Emine Dizdarlı'yı ziyaret ettti.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı’yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hak ve adaletin olmadığı toplumlarda daha iyiye gidilemeyeceğini kaydederek, “Yargının yanında Yüksek Yönetim Denetçisi’nin de son derece önemli bir işlevi olduğuna inanıyorum” dedi. Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı, idareyle vatandaş arasında köprü vazifesi gördüklerini belirterek, “İdarenin, tanzim ettiğimiz raporlardaki tavsiyelere uymasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eki 18, 2017

Ombudsman Emine Dizdarlı Lefke Avrupa Üniversitesi, Hassas Terazi Hukuk Kulübü tarafından düzenlenen “Karşılaştırmalı Hukukta Ombudsmanlık Kurumu” Konulu Konferansa konuşmacı olarak katıldı.

 

Göreve geldiğim 2015 yılından itibaren Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Dairesi’nin faaliyetleri etkin bir şekilde devam etmektedir. Bu süreç içerisinde bir çok kişi Dairemizin çalışmalarını merak etmiş ve Ombudsman’ın ne olduğu veya Ombudsman’ın görevlerinin neler olduğu sorusunu sormuştur. Ombudsmanlık müessesesi eski bir  kültür olan İskandinav ülkelerinin uygulamasından gelen bir yapıya sahiptir. Ombudsman kelimesi İsveç kökenli olup en genel haliyle delege, halkın avukatı, vekil veya bir diğer kişi veya kişiler tarafından o kişi veya kişiler adına hareket etmeye ve onların haklarını korumaya yetkili kılınmış kimseyi ifade etmek için kullanılır. Ombudsman vatandaşların kamu kuruluşları hakkındaki şikayetlerini araştırmakla yükümlü kamu görevlisi anlamına gelmektedir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eki 5, 2017

Doğu Akdeniz Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı İlk Ders Sunumu Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı tarafından yapıldı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı İlk Ders Sunumu Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı tarafından yapıldı.

Genellikle üniversiteye başlayan öğrenciler ilk gün heyecanı çeker. Bu gün ben de böyle bir önemli günde “İlk dersi” vermenin heyecanını yaşıyorum.

Devamını oku
First1920212224262728Last

«Haziran 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Mehmet Diker ve Sayın Mustafa Kasabalı'nın başvuru raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Mehmet Diker ve Sayın Mustafa Kasabalı'nın başvuru raporunu yayınladı.

 

Sayın Mehmet Diker ve Sayın Mustafa Kasabalı, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmış bir Yasa Gücünde Kararnameye dayanarak yapılan kesintinin halen devam etmesinin yasal dayanaktan yoksun olduğunu iddia ederek Dairemize başvuruda bulunmuş ve konunun soruşturulmasını talep etmişlerdir.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve rapor hazırlanmıştır.

Devamını oku
232425
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Erkan Okandan'ın  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Erkan Okandan'ın raporunu yayınladı.

Sayın Erkan Okandan, kredi kartı ve banka kartı ile yapılan harcamaların iadelerinin 33/2019 sayılı Kredi Kartı ve Banka Kartı ile Yapılan Perakende Mal ve Hizmet Alımlarına İade Yapılması Yasası uyarınca üç aylık dönemler çerçevesinde yapılması gerektiğini ancak söz konusu iadelerin yapılmasında aksaklıklar yaşandığını ve kendi de dahil olmak üzere vatandaşların mağduriyet yaşadığını, konu ile ilgili  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı’na yapmış olduğu 26 Şubat 2025 ve 7 Nisan 2025 tarihli dilekçelerine cevap alamadığını iddia ederek konunun Dairemiz tarafından soruşturulmasını talep etmiştir.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve rapor hazırlanmıştır

Devamını oku
262728
293012345

Arşiv