Yayınlanma tarihi: Kas 22, 2017

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu, Ombudsman Emine Dizdarlı'yı ziyaret etti.

 

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu,  Ombudsman Emine Dizdarlı’yı ziyaret ederek, özellikle son yıllarda görünür bir biçimde arttığına işaret ettiği  kadına yönelik şiddet konusunda atılması gereken adımlarla ilgili desteklerini istedi.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 1, 2017

Gazeteci Örgütleri Ombudsman'a Başvurdu.

 

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), Yüksek Yönetim Denetçisi’nden (Ombudsman) Çalışma Dairesi hakkında inceleme başlatmasını talep etti.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eki 23, 2017

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Ombudsman (YÜksek Yönetim Denetçisi) Emine Dizdarlı'yı ziyaret ettti.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı’yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hak ve adaletin olmadığı toplumlarda daha iyiye gidilemeyeceğini kaydederek, “Yargının yanında Yüksek Yönetim Denetçisi’nin de son derece önemli bir işlevi olduğuna inanıyorum” dedi. Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı, idareyle vatandaş arasında köprü vazifesi gördüklerini belirterek, “İdarenin, tanzim ettiğimiz raporlardaki tavsiyelere uymasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eki 18, 2017

Ombudsman Emine Dizdarlı Lefke Avrupa Üniversitesi, Hassas Terazi Hukuk Kulübü tarafından düzenlenen “Karşılaştırmalı Hukukta Ombudsmanlık Kurumu” Konulu Konferansa konuşmacı olarak katıldı.

 

Göreve geldiğim 2015 yılından itibaren Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Dairesi’nin faaliyetleri etkin bir şekilde devam etmektedir. Bu süreç içerisinde bir çok kişi Dairemizin çalışmalarını merak etmiş ve Ombudsman’ın ne olduğu veya Ombudsman’ın görevlerinin neler olduğu sorusunu sormuştur. Ombudsmanlık müessesesi eski bir  kültür olan İskandinav ülkelerinin uygulamasından gelen bir yapıya sahiptir. Ombudsman kelimesi İsveç kökenli olup en genel haliyle delege, halkın avukatı, vekil veya bir diğer kişi veya kişiler tarafından o kişi veya kişiler adına hareket etmeye ve onların haklarını korumaya yetkili kılınmış kimseyi ifade etmek için kullanılır. Ombudsman vatandaşların kamu kuruluşları hakkındaki şikayetlerini araştırmakla yükümlü kamu görevlisi anlamına gelmektedir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eki 5, 2017

Doğu Akdeniz Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı İlk Ders Sunumu Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı tarafından yapıldı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı İlk Ders Sunumu Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı tarafından yapıldı.

Genellikle üniversiteye başlayan öğrenciler ilk gün heyecanı çeker. Bu gün ben de böyle bir önemli günde “İlk dersi” vermenin heyecanını yaşıyorum.

Devamını oku
First1920212224262728Last

«Mayıs 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829
.

.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol, Kybele İnner Wheel Kulübünün Nisan ayı, aylık toplantısına davetli olarak katıldı.

Varol,  toplantıda   Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman)’ın  görev ve yetkileri hakkında bilgi verdi.

Devamını oku
30123
4
.

.

 

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol, Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde, Türkiye’nin İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 51. Dışişleri Bakanları Konseyi Dönem Başkanlığı çerçevesinde, İslam İşbirliği Teşkilatı Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu’nun katılımı, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın desteği  ile düzenlenen “Eğitim Hakkı” Uluslararası Konferansı  Açılış Töreni’ne davetli olarak katıldı.

Devamını oku
5678
.

.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol, 11 Mayıs 2026 tarihinde Kıbrıs Türk Barolar Birliği ve ISTAC işbirliğiyle düzenlenecek olan  "Tahkim" konulu etkinliğe  konuşmacı olarak katılacaktır.

Devamını oku
910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Arşiv