Yayınlanma tarihi: Kas 14, 2023

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 40. kuruluş yıldönümünü coşku ve gururla kutluyoruz.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 40. kuruluş yıldönümünü coşku ve gururla kutluyoruz. 

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ı ve Kıbrıs Türk Halkının Varoluş ve Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ü rahmet ve minnetle anıyoruz. 

Geçmişten günümüze birlik ve beraberlik içinde aydınlık yarınlara yürümek dileğiyle.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 4, 2023

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol, Avrupa Ombudsmanlık Enstitüsü tarafından düzenlenen konferansta konuşma yaptı.

 

 

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol, Avrupa Ombudsmanlık Enstitüsü tarafından düzenlenen konferansta konuşma yaptı.

Ombudsman İlkan Varol, din, dil, ırk ayrımı gözetilmeden Anayasa karşısında herkesin eşit olduğunu vurguladı.

Varol, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Anayasası ve Ombudsman yasasının insan hakları konusunda bünyelerinde barındırdığı eşitlikle ilgili maddelere vurgu yaparak, ülkede din, dil, ırk ayrımı yapılmaksızın herkesin yasalar karşısında eşit olduğunu kaydetti.

Varol, Dubai’de Avrupa Ombudsmanlık Enstitüsü tarafından davet edildiği konferansta “Dini Haklara Odaklanarak, Ayrımcılığa Karşı Korumada Ombudsmanın Rolü” konusunda konuşma yaptı.

Dini haklara odaklanarak ombudsmanın ayrımcılığa karşı korumadaki rolünü ele alan Varol, Ombudsman’ın birçok ülkede bağımsız bir kamu kurumu veya kişi olarak, vatandaşların ve toplumun haklarını ve çıkarlarını korumayı amaçlayan önemli bir role sahip olduğunu vurguladı.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 3, 2023

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol konferansa katılmak üzere gittiği Dubai’de temaslarda bulunuyor.

 

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol “Dini Haklara Odaklanarak, ayrımcılığa karşı korumada Ombudsmanın rolü" konulu konferansa katılmak üzere gittiği Dubai’de temaslarda bulunuyor.

Varol, Türkiye Cumhuriyeti Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer ve Dubai Başkonsolos Onur Şaylan’ı ziyaret etti. Ziyaretler sırasında KKTC’de yaşanan son gelişmeler değerlendirildi ve fikir teatisi yapıldı.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 3, 2023

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol, Dubai’de temaslarda bulunuyor.

 

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan  Varol, Dubai’de temaslarda bulunuyor.

Varol, TC Dubai Başkonsolosluğunun Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı kutlaması davetine katıldı

 Ombudsman İlkan Varol, Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Onur Şaylan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl kutlaması davetine katıldı.
 
Ombudsman İlkan Varol “Dini Haklara Odaklanarak, ayrımcılığa karşı korumada Ombudsmanın rolü" konulu konferansa katılmak için Dubai’de bulunuyor.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eki 12, 2023

Ombudsman İlkan Varol, KIBRIS TV’de yer alan Halil Esendağlı’nın hazırlayıp sunduğu ‘Her Şey Masada’ programına konuk oldu.

 

 

Varol, Ombudmsanlık’ta yaşanan personel eksikliğinin giderilmesi için yasada değişiklik yapılması gerektiğini kaydetti.

“Hukukçuya ihtiyaç var”

“Tek hukukçu benim”... Ombudsman İlkan Varol, vatandaş şikayetlerinin katlanarak arttığını belirterek, Ombudsman kadrosunda hukukçu olmadığını tek başına bir hukukçu olarak bu kadar dosyaya yetişmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

   Varol, yasada belirlenen 22 personel sayısına rağmen şu anda sadece 12 personelle çalışmak zorunda kaldıklarını vurgulayarak, yasada belirtilen 22 sayısı tamamlansa dahi yine de personel eksikliği yaşayacaklarını aktardı.

Devamını oku
245678910Last

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
29
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in raporunu yayınladı.

 

Sayın Mehmet Öztürk Kumser, Sağlık Bakanlığı Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde görev yapan bir hemşireye, çalışmadığı günlere ilişkin haksız biçimde ek çalışma ödeneği verildiğini iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize müracaat etmiştir.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve  rapor hazırlanmıştır.

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Dr. Düriye Deren Oygar’dan yazılı bilgi talep edilmiştir. Sayın Oygar, sorularımızı yanıtlayarak konuya ilişkin belgeleri tarafımıza göndermiştir.

Devamını oku
3012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv