Yayınlanma tarihi: Mar 16, 2021

'Mülhak Vakıflarda' Mütevelli Heyetine atanacak olan kişilerin niteliklerine ilişkin yasal durum

5/1976 sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın 9’uncu maddesi seçilebilme niteliklerini düzenlemektedir. Bu madde tahtında yirmi beş yaşını bitirmiş kadın veya erkek her yurttaş, 9’uncu maddenin 2’inci fıkrasında belirlenen nitelikleri taşımak koşuluyla Cumhurbaşkanlığı, milletvekilliği, Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis üyeliği, Muhtarlık, Köy İhtiyar Heyeti üyeliği seçimlerinde seçilme hakkına sahiptir. Seçilebilme nitelikleri şunlardır:

Kısıtlı olmamak; Yurt ödevini (mücahitlik veya askerlik yükümlülüğünü) yasaların öngördüğü biçimde yerine getirmiş olmak veya yurt ödevinden bağışık tutulmuş olmak; oy verme gününden önce en az üç yıldan beri daimi ikametgahı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırları içinde bulunmak, beş yıldan fazla hapis cezasına çarptırılmamış olmak veya kasten adam öldürme, adam öldürmeye teşebbüs, uyuşturucu madde imal etmek, ithal etme, tasarrufunda bulundurma, kullanma veya alıp satma, ırza geçme veya ırza geçmeye teşebbüs; dolandırıcılık, hileli iflas; rüşvet almak veya vermek veya hırsızlık suçlarından biriyle mahkum olmamış olmak.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Mar 11, 2021

UKÜ’de “Kadın Liderliği: Covid-19 Dünyasının Güçlü Kadınları” adlı etkinlik düzenlendi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Merkezi (UKAMER) tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında “Kadın Liderliği: Covid-19 Dünyasının Güçlü Kadınları” konulu seminerler dizisi gerçekleştirildi.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Mar 11, 2021

Mormenekşe Kadınlar Derneği Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı'yı ziyaret etti.

Mormenekşe Kadınlar Derneği ,"8  Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı'yı ziyaret etti.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Oca 22, 2021

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Dairesi Denetçileri Kuzey Kıbrıs Gayri Resmi Uyuşmazlık Çözümü ve Arabuluculuk hakkındaki eğitim programına katıldı.

İngiliz Yüksek Komiserliği'nin katkılarıyla Uluslararası Kamu Yönetimi Eğitim Merkezi'nin  (Public Administration International PAİ) Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Dairesi'nin Denetçileri için Kuzey Kıbrıs Gayri Resmi Uyuşmazlık Çözümü ve Arabuluculuk hakkında özel hazırlanmış 4 günlük eğitim programının ikincisi tamamlanmıştır.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Oca 20, 2021

Pandemi Sürecinde Bulaşıcı Hastalıklar Yasası Çerçevesinde Uyulması Gereken İlkeler:

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs (Covid 19) pandemisinin yol açtığı sıkıntılardan hareketle, pandemi  sürecinin işsizlik ve çalışma hakkı gibi ekonomik ve sosyal haklara etkilerinin ne denli büyük olduğu hepimizin malumudur. KKTC Sağlık Bakanlığı da pandemi  ile büyük bir mücadele verirken Corona Virüs salgınına ilişkin aldığı kararların sıkça değişmesi, kararların belirsizliği ve/veya Bakanlar Kurulu ile  KKTC Sağlık Bakanlığı arasında yaşanan yetki karmaşası vatandaşlar arasında bu sürecin doğru yönetilmediğine dair kaygılara ve güvensizliğe yol açtığı görülmektedir. Son birkaç gün içerisinde yaşadıklarımızdan  dolayı bu kaygının ve güvensizliğin toplumda had safhaya ulaştığı  ve Dairemize başvuran, telefon ile arayan ve bilgi almak isteyen kişilerin sayısının arttığı müşahede edilmiştir. Bu nedenle,  45/2018 sayılı Bulaşıcı Hastalıklar Yasası gereğince oluşturulan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesinin mezkur Yasa uyarınca görevlerinin ve yetkilerinin neler olduğu hususunu ele alarak gündemi meşgul eden konulara bir açıklık getirme ihtiyacı hasıl olmuştur.

Devamını oku
First34568101112Last

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
29
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Mehmet Öztürk Kumser'in raporunu yayınladı.

 

Sayın Mehmet Öztürk Kumser, Sağlık Bakanlığı Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde görev yapan bir hemşireye, çalışmadığı günlere ilişkin haksız biçimde ek çalışma ödeneği verildiğini iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize müracaat etmiştir.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve  rapor hazırlanmıştır.

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Dr. Düriye Deren Oygar’dan yazılı bilgi talep edilmiştir. Sayın Oygar, sorularımızı yanıtlayarak konuya ilişkin belgeleri tarafımıza göndermiştir.

Devamını oku
3012345
6
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Yeşim Özkan'ın  raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Yeşim Özkan'ın raporunu yayınladı.

 

Sayın Yeşim Özkan, evinin yakınında bulunan Mod Cafe isimli işyeri ile ilgili rahatsızlık ve şikayetlerini Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ne birer dilekçe yazarak bildirdiğini ancak sorunun çözülmediğini ve dilekçelerine cevap alamadığını iddia ederek konunun soruşturulması talebi ile Dairemize başvuruda bulunmuştur.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve rapor hazırlanmıştır.

Devamını oku
789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv