Yayınlanma tarihi: Oca 31, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Hakan İşlek'in raporunu yayınladı.

 

Sayın Hakan İşlek, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’na (BTHK), Telsim Vodafone Mobile Operations Ltd.’i yazılı olarak şikayet ettiğini, söz konusu şikayetine istinaden Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’nun yapılan dilekçeye yanıt vermediğini, bu nedenle dilekçe hakkının ihlal edildiğini iddia ederek konunun Dairemiz tarafından soruşturulmasını talep etmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Oca 29, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Hüseyin Kaya'nın raporunu yayınladı.

Sayın Hüseyin Kaya, Kolan British Hospital’de Ürolog olarak çalışan Dr. Sayın Zafer Topukçu tarafından muayene edildikten sonra Sayın Topukçu Kolan British Hospital’e ait 70406 numaralı Reçeteyi tanzim ederek söz konusu tabletleri Sayın İsmail Ziya isimli şahıstan almasını tavsiye ettiğini, bunu müteakip, Swanson firmasına ait “Chanca Piedra-Phyllanthus-niruri” isimli bitkisel gıda takviyesini satın aldığını, söz konusu bitkisel gıda takviyesini aldığı işyerinin yasadışı sağlık hizmeti verdiğine dair şüpheleri bulunduğunu, söz konusu işyeri ve aldığı ilaç ile ilgili olarak Kıbrıs Türk Tabipler Birliği ve KKTC Sağlık Bakanlığı’na şikayette bulunduğunu, söz konusu Birlik ve Bakanlık’tan tatminkar cevaplar alamadığı nedeniyle 29 Ağustos 2016 tarihinde Dairemize başvuruda bulunarak söz konusu iddiaların soruşturulmasını talep etmiştir.   

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Oca 19, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın İrdelp Soykan'ın raporunu yayınladı.

 

Sayın İrdelp Soykan, 3 Aralık 2015 tarihinde Dairemize yaptığı başvuruda, 2000 yılında   tasfiye   edilen  Peyak   Kooperatif    Bankası Ltd.   nezdindeki 01-308-00-00-21403 numaralı hesapta bulunan 3,202.93 Sterlin ve  01-301-00-02-01752 numaralı hesapta bulunan 2,072.59 Euro mevduatlarının     E-573-2002 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca ve kendi isteğiyle Akdeniz Garanti Bankası Ltd.’e aktarıldığını, bunu müteakip 2005 yılında Akdeniz Garanti Bankası Ltd.’deki mevduatların Kıbrıs Vakıflar Bankası Ltd.’e aktarılması sırasında, kendine ait söz konusu mevduatların kaybolduğunu ve/veya mezkûr bankaya aktarılmadığını, ilgili banka nezdinde yaptığı araştırmada Kıbrıs Vakıflar Bankası Ltd.’in kendisine mevduatlarını çektiğini söylemesine rağmen Bankanın ilgili belgelere ulaşamadığını ve/veya söz konusu banka mezkûr  meblağların kendisi tarafından çekildiği hususunu ispat edemediğini iddia ederek mağduriyetinin giderilmesi için Dairemizden yardım talebinde bulunmuştur.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Oca 8, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Burhan Yirmibeşoğlu'nun raporunu yayınladı.

 

Sayın Burhan Yirmibeşoğlu Dairemize yapmış olduğu başvuruda,  17 Mart 1999 tarihinde sigortalı olduğunu, 21 Ekim 2005 tarihinden önceki 5 yıl için toplam 600 günlük prim ödeme koşulunu yerine getirdiğini ve Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumunda 9629 günlük yatırımı olduğunu, 21 Ekim 2005 tarihinde emekli olduğunu ancak  bağlanan yaşlılık aylığının çok düşük olduğunu belirterek konunun Dairemiz tarafından incelenmesini ve aylığının hesaplanması ile ilgili mağduriyeti varsa düzeltilmesini istemiştir. 

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Oca 3, 2018

Ombudsman Emine Dizdarlı Sayın Cemal Sarıca'nın raporunu yayınladı.

 

Dairemize başvuruda bulunan Sayın Cemal Sarıca, Gönyeli Camisine ait lojmanlarda din görevlileri Sayın Hicabi Duran  ile Sayın Zübeyr Çokaklı’nın ikamet ettiğini, Sayın Duran’ın Camiye hiç gelmediğini, sabah dışında Camiye düzenli gelen din görevlisi Sayın Nizameddin Saltan’ın ise kirada oturmakta olduğunu iddia ederek Din İşleri Başkanlığına sözlü ve yazılı şikayetler yapılmasına karşın durumun değişmediğini belirterek konunun Dairemiz tarafından soruşturulmasını talep etmiştir.

Devamını oku
First4041424345474849Last

«Temmuz 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
3012
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Salih Gürler'in   raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol  Sayın Salih Gürler'in raporunu yayınladı.

      

      Sayın Salih Gürler geçirmiş olduğu bir operasyon sonucu engelli kaldığını, bu konu ve engelli haklarından yararlanabilmesi amacıyla 9 Temmuz 2024 ve 18 Eylül 2024 tarihlerinde Sağlık Bakanlığına, 14 Ekim 2024 tarihinde Çalışma Dairesi Müdürlüğüne ve 15 Ekim 2024 tarihinde Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürlüğüne yapmış olduğu “Alındı Mühürlü” dilekçelerine herhangi bir cevap alamadığını  iddia ederek 20 Kasım 2024 tarihinde başvuru yaparak konunun Dairemiz tarafından soruşturulmasını talep etmiştir.

          Yapılan başvuru üzerine konu 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve rapor hazırlanmıştır.

            Sayın Salih Gürler’in Dairemize yaptığı başvuruda Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürlüğünden, Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığından ve Çalışma Dairesi Müdürlüğünden konuyla ilgili gerekli bilgiler talep edilmiştir.

Devamını oku
3456
78910111213
1415
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Faik Gencer'in raporunu yayınladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol Sayın Faik Gencer'in raporunu yayınladı.

 

Sayın Faik Gencer, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nın, Girne Antik Liman’daki işletmelerden kamuya açık alanlara yerleştirdikleri masalar için ücret tahsil edilmesi konusunda gereğini yerine getirmediğini iddia ederek Dairemize başvuruda bulunmuş ve konunun soruşturulmasını talep etmiştir.

Yapılan başvuru üzerine konu, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası kuralları çerçevesinde incelenmiş ve rapor hazırlanmıştır.

Sayın Faik Gencer’in başvurusu ile ilgili olarak başlatılan araştırmada, 17 Mart 2025 tarihinde OMB.0.00-05/00-25/45 sayılı yazımızla, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı’ndan bilgi talep edilmiştir. Sayın Müsteşar, 4 Nisan 2025 tarihinde, TÇB.0.00-001/99-25/E.514 sayılı yazı ile sorularımızı yanıtlamıştır.

Devamını oku
1617181920
21222324252627
28293031123
45678910

Arşiv